ERAKOVIĆ: U narednom periodu očekujemo značajan broj novih slučajeva zaraze korona virusom - Volim Podgoricu

ERAKOVIĆ: U narednom periodu očekujemo značajan broj novih slučajeva zaraze korona virusom

Direktor Kliničkog centra CG dr Jevto Eraković kazao je danas da u Kliničkom centru Crne Gore ima troje hospitalizovanih pacijenata, od tih pacijenata dvoje je u stanju koje iziskuje posebnu pažnju i pozornost, odnosno imaju težu kliničku sliku.

“Na osnovu komunikacija sa kolegama iz Instituta za javno zdravlje i kolegama iz drugih gradova i opštih bolnica u Crnoj Gori imamo najava da još značajan broj pacijenata ima simptome koje su nalik na COVID 19 infekciju tako da u narednom periodu možemo zasigurno očekivati veći broj zaraženih i sigurno i veći broj hospitallizovanih pacijenata”, kazao je Eraković.

“Mjere koje su do sada donešene od strane Nacionalnog koordinacionog tijela apsolutno predvidjele i ovakve situacije i da su se pojedinci i grupacije u našoj državi pridržavali tih mjera sigurno ni danas ne bismo bili u situaciji da pričamo o COVID 19 infekciju u ovoj mjeri.

Dakle, još jednom apelujem na sve građane Crne Gore da se pridržavaju mjera, da poštuju pravila i propise koje su donešene isključivo u svrhu zdravlja građana Crne Gore i da ne razmišljaju ni na jedan drugačiji način.

Ono što mogu da poručim ispred Kliničkog centra Crne Gore i zdravstvenog sistema da ćemo mi uspješno odgovoriti i na ovaj izazov, apsolutno na isti način kao što smo to radili i do sada. Ali još jednom apelujem na građane da poštuju preporuke, da bilo kakvi drugi motivi osim zdravlja stanovništva Crne Gore da im ne padaju na pamet i samim tim će nam omogućiti da naš posao odradimo  na način kao što smo ga i do sada odradili”, kazao je Eraković.

“Konstatovali smo da imamo devet novih slučajeva COVID-a 19 od čega je 8 iz importacije ili je povezano sa importacijom i jedan slučaj koji ispitujemo.

Ono što se ispitivanjem pokazalo kao jasno, a to je da imamo slučajeve koji su importovani putem koji vodi preko Bosne i iz zemalja koje nijesu na listi, tako da smo morali reagovati probno i donijeti neke odluke koje bi  u tom smislu mogle da nam obezbijede da imamo siguran ili u najvećoj mjeri siguran ulazak iz Bosne. Tako da će danas biti donijeta odluka da svi naši građani i stranci koji dolaze iz Bosne moraju imati PCR test star 48 sati najviše urađen u akreditovanoj laboratoriji”, kazao je direktor Intituta za javno zdravlje dr Boban Mugoša.

1 komentar

  1. My spouse and i felt joyful that John could round up his survey via the precious recommendations he got using your web site. It is now and again perplexing just to always be freely giving steps that many some other people might have been selling. And we all acknowledge we have got the website owner to give thanks to for that. The type of illustrations you have made, the easy site menu, the relationships you will help to instill – it is everything sensational, and it’s making our son in addition to us recognize that that topic is fun, and that’s extraordinarily pressing. Thank you for everything!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com