MARKOVIĆ: Policija grubo prekršila Zakon, upala u zgradu Opštine Budva bez rješenja i prethodnih odluka - Volim Podgoricu

MARKOVIĆ: Policija grubo prekršila Zakon, upala u zgradu Opštine Budva bez rješenja i prethodnih odluka

Policija je juče upadom u Opštinu Budva grubo prekršila Zakon o upravnom postupku i ugrozila prava zaposlenih u toj jedinici lokalne uprave, jer je bez ikakvih rješenja, prethodnih odluka, Upravna inspekcija upala da vrši kontrolu nad navodnim subjektom nadzora, a to je konkretno jedinica lokalne samouprave”, ocijenio je danas u izjavi za Portal “Volim Podgoricu” advokat Velibor Marković.

Juče ujutru snažne policijske snage blokirale su zgradu budvanske Opštine i uhapsile više lokalnih funkcionera, ali i prisutnih građana.

Aistenciju policije tražila je Upravna inspekcija.

Komentarišući jučerašnja dešavanja, Marković napominje kako Upravna inspekcija ima ovlašćenja da vrši kontrolu nad sprovođenjem Zakona koji se tiču upravnog postupka i da, u određenim slučajevima, traži i asistenciju policije.

“Međutim, u konkretnom slučaju, kompletno je prekršena procedura, jer je bez ikakvih rješenja, prethodnih odluka, Upravna inspekcija upala da vrši kontrolu nad navodnim subjektom nadzora, a to je konkretno jedinica lokalne samouprave”, naglašava Marković.

Predsjednik Sindikata uprave i pravosuđa Nenad Rakočević, rekao je za Portal “Volim Podgoricu”, da osuđuje postupak policije koja je juče nasilno izvodila zaposlene sa svojih radnih mjesta.

“Što se tiče zaposlenih, njima nije važno ko im je poslodavac, koja politička struja ili stranka je dominantna. Njima je važno da rade, da zarade lične dohotke i da, samim tim, obezbijede egzistenciju sebi i svojoj porodici. Svako drugo kršenje tih prava prema zaposlenima smatra neopravdanim i osuđujem ih”, zaključio je Rakočević.

Lj.Grbović

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com