Uhapšeni načelnik Komunalne policije Budva i rukovodilac Sektora za planiranje i razvoj u „Vodovodu i kanalizacije“ - Volim Podgoricu

Uhapšeni načelnik Komunalne policije Budva i rukovodilac Sektora za planiranje i razvoj u „Vodovodu i kanalizacije“

U Budvi u uhapšeni načenik Komunalne policije i komunalne inspekcije Opštine Budva Aleksandar Mijatović (41) i rukovodilac Sektora za planiranje i razvoj u „Vodovodu i kanalizacije“ d.o.o. Budva I.Đ. (43.

Službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala – Specijalnog policijskog odjeljenja su protiv njih Specijalnom državnom tužilaštvu podnijeli krivičnu prijavu zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja, saopšteno je iz policije.
“Ova lica su lišena slobode i privedena Specijalnom državnom tužilaštvu koje im je odredilo zadržavanje u policijskim prostorijama do privoda nadležnom sudiji za istragu.
Osnovano se sumnja da je A.M. krivično djelo izvršio na način što je kao službeno lice – javni funkcioner, načelnik Komunalne policije i komunalne inspekcije Opštine Budva, zloupotrijebio službena ovlašćenja tako što je 17. juna, dao nalog komunalnim policajcima da službenimn vozilim koje koristi ova služba blokiraju saobraćajnicu na Jadranskom putu u Budvi i spriječe redovno odvijanje saobraćaja”, pojašnjava se iz policije.
U blokadi saobraćaja je, kako se dodaje, osim pripadnika Komunalne policije sa službenim vozilom preduzeća “Vodovod i kanalizacija“ aktivno učestvovao i osumnjičeni I.Đ. čime su teže povrijedili prava građana na slobodno kretanje blokirajući putni pravac Budva – Tivat.
“Prilikom dolaska na pomenutu saobraćajnicu na službenim vozilima komunalne policije jen korištena rotaciona – svjetlosna signalizacija, a nakon što su ostavili zaključana vozila komunalni policajci i I.Đ. su se udaljili, na koji način su blokirali putni pravac Budva –Tivat u dužem vremenskog intervalu i spriječili redovno odvijanje saobraćaja.
Na osnovu do sada prikupljenih obavještenja utvrđeno je da su prethodnih dana tokom političkih protesta građana ispred i unutar zgrade Opštine Budva a po nalogu osumnjičenog načelnika Komunalne policije A.M. službenici Komunalne policije Budva svakodnevno učestvovali u tim protestima.
U ovim protestima učestvovali su i službenici Službe zaštite i spasavanja opštine Budva i opštinskog vodovodnog preduzeća koristeći službena vozila, a po naređenju osumnjičenog A.M. korišćena su i vozila Komunalne policije. Tačnije, 17. juna u ranim jutarnjim časovima po naređenju osumnjičenog A.M. komunalna policija je na platou opštine Budva parkirala službeno vozilo, neposredno uz vrata sporednog ulaza zgrade Opštine, sprječavajući na taj
način očekivani ulazak u zgradu Opštine Budva službenika Upravne inspekcije kojima je prethodnog dana takođe onemogućen ulazak u zgradu Opštine.”, navodi se u saopštenju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com