Novak i Jelena pozitivni na korona virus - Volim Podgoricu

Novak i Jelena pozitivni na korona virus

Novak Đoković i njegova supruga Jelena pozitivni su na korona virus, prenosi Tanjug.

Novak se osjeća dobro, nema nikakve simptome i sada ga očekuje samoizolacija u trajanju od 14 dana.

Pošto je otkriveno da nekoliko učesnika Adria tour-a ima COVID-19, Đoković je iz predostrožnosti uradio test na ovaj virus i rezultati, nažalost, su pokazali da je pozitivan.

“Odmah po dolasku u Beograd otišli smo na testiranje. Moj i Jelenin rezultat je pozitivan. Djeca su negativna” potvrdio je Đoković.

Na inicijativu Novaka Đokovića protekla dva vikenda u Beogradu i Zadru je organizovan humanitarni turnir “Adria tour” na kom su učestvovale neke od najvećih teniskih zvjezda u svijetu. Bugarski teniser Grigor Dimitrov nastupao je na oba turnira, međutim, u Zadru se nakon meča sa Bornom Ćorićem povukao jer se nije osjećao najbolje. U nedjelju je na društvenim mrežama objavio da je pozitivan na COVID-19, pa je turnir istog momenta prekinut. Veliki broj učesnika odmah je otišao na testiranje u Zadru, dok je Novak odlučio da se vrati u Beograd i u prestonici Srbije uradi test na koronavirus.

Od učesnika u Zadru do sada je utvrđeno da su pored Dimitrova zaraženi i hrvatski teniser Borna Ćorić, trener bugarskog tenisera Kristijan Groh, kondicioni trener Novaka Đokovića Marko Paniki…

“Sve što smo uradili u proteklih mjesec dana radili smo čistog srca i iskrenih namjera. Naš turnir je bio humanitarnog karaktera sa idejom da pomognemo teniserima iz regiona, da im omogućimo uslove da igraju, ostvare prihode, i na taj način lakše prebrode ovaj težak period. U isto vrijeme, željeli smo da pošaljemo poruke solidarnosti i poštovanja, fer-pleja. Cilj je bio i da pomognemo dobrotvornim fondacijama i onima kojima je pomoć najpotrebnija, i drago mi je što se veliki broj ljudi pridružio toj inicijativi. Organizovali smo turnir u trenutku u kojem je virus oslabio vjerujući da su se stekli uslovi za njegovo održavanje. Izuzetno mi je žao zbog svakog pojedinačnog slučaja zaraze. Pratim izjave ljekara i nadam se da se broj zaraženih neće povećavati. Nadam se da se neće komplikovati bilo čija zdravstvena situacija i da će svi biti dobro. Ja ću ostati u samoizolaciji narednih 14 dana, i ponoviti test za 5 dana” navodi se u saopštenju Novaka Đokovića

I srpski teniser Viktor Troicki, koji je takođe učestvovao na Adria tour-u u Beogradu, pozitivan je na korona virus.

Troicki se nedavno povukao sa turnira ”Šampionat Istočne Evrope” uz obrazloženje kako je povrijeđen, ali je pravi razlog Covid-19 i briga Troickog da ne ugrozi ostale takmičare.

Test na koronavirus uradila je i srpska teniserka Jelena Janković. Jankovićeva je učestvovala na ”Adrija turu” u Beogradu, ali je preskočila drugi turnir u Zadru, gdje je otkriveno da su Grigor Dimitrov i Borna Ćorić pozitivni.

Ipak, pošto je Dimitrov bio i u Beogradu, gdje je igrala i Jelena, srpska teniserka se odlučila na test.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com