UHAPŠENA PJEVAČICA ROMANA: S prijateljem pljačkala bankomate u Australiji, osuđena na godinu robije - Volim Podgoricu

UHAPŠENA PJEVAČICA ROMANA: S prijateljem pljačkala bankomate u Australiji, osuđena na godinu robije

Pjevačica Romana Panić (45) i agent za prodaju nekretnina Filip M. (40) sumnjiče se da su tokom marta i aprila postavljali uređaje za snimanje na tri bankomata u Brizbejnu u Australiji, prenosi tamošnji portal “9njuz”.

– Oni su u Australiji boravili kao turisti kada su zapali u probleme sa novcem i onda su smislili plan kako da “napune novčanike” i prikupili su bankovne podatke 35 osoba – izjavio je sudija Okružnog suda u Brizbejnu Pol Smit.

Filip M. je priznao krivicu za 18 tačaka optužnice, Romana P za 16 i oni će, pored toga što će morati da vrate novac, robijati. Kako prenose strani mediji, Filip M. je osuđen na 14 mjeseci, a Romana na 12 mjeseci, odnosno biće puštena uslovno posle tri mjeseca.

Policija je, nakon što je tehničar pronašao nelegalne uređaje na bankomatu, pretresom stana u Spring Hilu gdje su njih dvoje odsjeli, pronašla obilježene novčanice u vrijednosti 23.500 australijskih dolara, uređaje za snimanje kartica, kartice za skladištenje podataka na kojima su pronađeni snimci kupaca na bankomatima, lične bankarske podatke klijenata u bankama i alatke za instaliranje dodatnih uređaja.

FOTO: PRINTSCREEN DAILY MAIL

Policajci su otkrili da je Filip M. najprije izviđao bankomat, da bi se dva dana kasnije vratio i sa hirurškom maskom postavio uređaje. Sudija Smit ocijenio je da je cio postupak bio veoma precizno osmišljen i da je cio sistem omogućio Filipu M. i Romani P. da nezakonito snimaju ljude koji koriste bankomate. Oni su na presude podnijeli žalbe, ali su odbijene.

Inače, MUP Republike Srpske je još u aprilu ove godine, od strane Interpola Beč, dobio zahtjev za provjeru ličnih podataka Romane Panić, kao i eventualnu raniju povezanost s kriminalnim aktivnostima. Međutim, tada ništa nije otkriveno.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com