Home / NOVOSTI / Društvo / Kraj za bučne žurke na Adi Bojani

Kraj za bučne žurke na Adi Bojani

Danas je Skupština Opštine Ulcinj donjela Odluku o Akustičnim zonama po kojoj je Ada Bojana svrstana u kategoriju “Tihe Zone u Prirodi”. Ovom odlukom konačno će se zaustaviti negativan trend koji je doveo do toga da se u ovom vikend naselju koje je do skoro nosilo imidž tihog ribarskog mjesta, održavaju danonoćne žurke koje su u velikoj mjeri remetile red i mir.

Od sada najviši granični nivo buke na Adi Bojan u Db(A) je 35-35-30, sto je u prevodu jačina zvuka koju proizvodi govor ili cvrkut ptica. Ovo ce značiti da je od sada kažnjivo puštati jaku muziku u bilo koje doba dana, a  za nepostovanje odluke kaznene odredbe biće primjerene novčanim kaznama do 10.000 eura.

“Uz zahvalnost svim odbornicima Ulcinjskog parlamena koji su donjeli ovu odluku, izražavamo naše uvjerenje da će lokalna vlast zajedno sa vlasnicima kućica nastaviti da brinu o ovom djelu naše prelijepe prirode i brižno raditi na implementaciji ove odluke.  Nadamo se da će se i Vlada Crne Gore još jače uključiti u zaštitu rijeke Bojane kroz svoje i kroz aktivnosti iz nadležnosti javnog preduzeća Morsko Dobro koje upravlja ovim dujelom obale, Uprave Pomorske sigurosti koja je nadlezna za sigurnost plovidbe na rijeci Bojani i upravi za Vode koja je veoma bitna u riješavanju prohodnosti rijeke”, saopšteno je iz Ulcinjske Opštine.

“Apelujemo na sve vlasnike kućica  da poštuju ovu odluku a nadležne institucije da sprovode kaznene odredbe i da više ne dozvolimo da se na Adi Bojani organizuju glasne žurke. Adi Bojani se od danas vraća mir i time će se zaštititi i životinjski svijet koji je jedinstven na ovom prostoru”, zaključeno je u saopštenju.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com