POSLIJE MOLEBANA VIŠE SVEŠTENIKA U POLICIJI Tapušković: Pušten sam za 20 minuta, sve je bilo korektno - Volim Podgoricu

POSLIJE MOLEBANA VIŠE SVEŠTENIKA U POLICIJI Tapušković: Pušten sam za 20 minuta, sve je bilo korektno

Podgorički sveštenik Branko Tapušković pozvan je sinoć nakon molebana u Podgorici u stanicu policije kako bi dao izjavu povodom okupljanja građana.

“Pozvali su me da dam infofmaciju povodom okupljanja većeg broja građana od dozvoljenog broja, jer sam ja potpisnik prijave skupa. Sve je bilo korektno, i pušten sam posle dvadesetak minuta”, rekao je Tapušković za Portal “Volim Podgoricu”.

Slično je bilo i u drugim gradovima gdje su organizovani molebani.

U Nikšiću je izjavu policiji dao Ratko Krivokapić, predsjednik Crkvene opštine Nikšić, nakon molebana u Sabornom hramu Svetog Vasilija Ostroškog.

“Sve je proteklo u korektnoj atmosferi. Inspektorima sam rekao da Crkva nema ništa sa spontanim okupljanjem građana nakon molebana i šetnjom ulicama Nikšića. Podsjetio sam ih na izjave oca Vasilija Brborića i oca Ostoje Kneževića koji su pozvali narod na poštovanje mjera Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti. Pročitano je i saopštenje Episkopskog savjeta Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori u kojem se ističe poštovanje propisanih mjera. Na to što se kasnije narod sam organizovao Crkva nije mogla uticati, kazao je za “Novosti” Krivokapić.

I drugim crnogorskim gradovima bilo jeslično.

U Nikšiću i Beranama, građani su samonicijativno organizovali šetnju ulicama protestujući protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

V.M. 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com