NIKO VIŠE NEĆE POMISLITI DA NE NOSI MASKU: Kazne za pravna lica do 20.000 eura, za građane do 2.000

Zakonom o dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, koji je stupio na snagu, propisane su visoke prekršajne novčane kazne za nepridržavanje mjera zaštite od širenja koronavirusa.

Kazne 2.000 do 20.000 eura za pravno lice, 200 – 2.000 eura za odgovorno lice u pravnom licu i 350 – 6.000 eura za preduzetnika ako:

– Ne obezbijedi poštovanje pridržavanja distance
– Ne obezbijedi propisanu ličnu zaštitnu opremu – maske i dr. zaposlenima

– Dozvoli osobi bez zaštitne maske ulazak u trgovine, ugostiteljske, turističke i dr. objekte, kazina, zanatske radnje, gradilišta, sredstva javnog prevoza i prevoza zaposlenih, organe državne uprave i lok. samouprave itd.
– Ne dezinfikuje objekat ili prevozno sredstvo

Uz kaznu za prekršaj pravnom licu i preduzetniku može se izreći i zaštitna mjera zabrane obavljanja djelatnosti u trajanju do šest mjeseci.

Kazne od 100 do 2.000 za svako fizičko lice ako se ne pridržava fizičke distance, ne koristi masku i druga propisana zaštitna sredstva, uđe bez zaštitne maske u objekat u kojem je obavezno nošenje maski

 

loading...
Tagovi
prikaži više

Slične Objave

1 komentar

  1. Stislo ih sad nešto, oće da se napune para, ili padaju brzo ili će vladat dok Milo ne umre, evo da vidimo. Ubrzalo se sve od korone. Viđeli smo da su antihrišćani, da je shevernjačka policija privatna vojščica malog diktatora i svašta nešto…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close