PODGORICA: LGBT zajednica proslavila usvajanje Zakona (VIDEO) - Volim Podgoricu

PODGORICA: LGBT zajednica proslavila usvajanje Zakona (VIDEO)

LGBT zajednica u Podgorici proslavila je juče usavajanje Zakona o istopolnima zajednicama, između ostalog, i vožnjom kroz grad automobila iz kojih su mahali zastavama u bojama duge.

Zakon o životnom partnerstvu lica istog pola, sa 42 glasa za, usvojila je danas Skupština Crne Gore.

Iz LGBT zajednice su rekli da je “time napravljen istorijski korak naprijed u borbi za ljudska prava LGBTI osoba u Crnoj Gori. Usvajanjem Zakona, koji prošle godine nije imao potrebnu većinu glasova, ispisana je, kako kažu, nova stranica istorije crnogorskog LGBT pokreta i poslata je jasna poruka da građanska većina u Crnoj Gori stoji uz one koji su do danas bili obespravljeni i nevidljivi u očima zakona”, navodi se u saopštenju LGBT Forum Progres i LGBTIQ Socijalni Centar.

Veoma kratak period u prošlosti, usvajanje ovakvog zakona u Crnoj Gori bilo je gotovo nezamislivo. Danas, međutim, nije tako. Osude onih koji su protiv su odmjerene, dok, uglavnom mladi, pozdravljaju zakon uz ocjenu da “ljubav ne zna za granice”.

Na video snimku koji se pojavio na društvenim mrežama vide sa automobili ulicama Glavnog grada u kojima su bili Podgoričani koji su slavili Zakon o istopolnim zajednicama.

Komentar autora snimka, međutim, pokazuje da još uvijek ima onih koji su protiv ovakvog zakona.

Anketa je urađena prije glasanja o ovom zakonu. Pogledajte šta kažu Podgoričani:

V.Mitrović

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com