ZAVRŠEN ELEKTRONSKI UPIS NA UCG: Više od 3.600 kandidata, na 25 studijskih programa prekobrojno

Elektronski upis u prvu godinu osnovnih studija za studijsku 2020/21. godinu na Univerzitetu Crne Gore je završen danas, u 16.00 sati, do kada je 3.618 kandidata predalo ispravna dokumenta.

Dokumentacija 80 kandidata, koji su se prijavili u Konkursom naznačenom roku, čeka na verfikaciju prijave od strane fakulteta. Takođe, shodno pravilima navedenim u Konkursu, na doradu je vraćeno 84 prijave, koje kandidati, shodno komentarima Komisije za upis, moraju izmijeniti najkasnije u roku od 24h, od mejla obavještenja.

Prema posljednjim podacima, na 25 studijskih programa prijavilo se više kandidata nego što je predviđeno Konkursom.

Riječ je o studijskim programima: Arhitektura (Arhitektonski fakultet), Biljna proizvodnja (Biotehnički fakultet), Ekonomija i Menadžment (Ekonomski fakultet); Studije primijenjenog računarstva (Elektrotehnički fakultet); Gluma (Fakultet dramskih umjetnosti); Grafički dizajn (Fakultet likovnih umjetnosti), Politikologija – međunarodni odnosi, Medijske studije i novinarstvo, Socijalna politika i socijalni rad (Fakultet političkih nauka), Pedagogija, Obrazovanje učitelja, Predškolsko obrazovanje i vaspitanje i Psihologija (Filozofski fakultet), Građevinarstvo (Građevinski fakultet); Medicina, Stomatologija, Farmacija, Primijenjena fizioterapija, Visoka medicinska škola, (Medicinski fakultet), Nautika i pomorski saobraćaj (Pomorski fakultet Kotor), Pravne nauke (Pravni fakultet), Računarstvo i informacione tehnologije i Računarske nauke( Prirodno-matematički fakultet);

Podsjećamo, testovi iz dva predmeta od značaja za nastavak obrazovanja za kandidate koji nijesu imali eksterni maturski, odnosno stručni ispit polažu se 4. jula 2020. godine.

Prijemni ispiti za fakultete i akademije koji ih organizuju, a koji su dodatni uslovi za upis, polažu se prema rasporedu koji će biti istaknut na oglasnim tablama univerzitetskih jedinica, u periodu od 6. do 8. jula 2020. godine.

Upis kandidata i izdavanje uvjerenja izvršiće se zaključno sa 16. julom 2020. godine, prema rasporedu organizacionih jedinica.

Korisni linkovi za informacije o upisu na Univerzitet Crne Gore
Počela elektronska prijava: 780 registrovanih i 266 završenih prijava do 12.00 sati
Prvog dana elektronskog upisa Univerziteta Crne Gore: 2 070 registrovanih i 1 106 završenih prijava do 16.00 sati
Na Univerzitetu Crne Gore registrovano 2.797 kandidata, prijavljeno 1.774 drugog dana upisa do 9.00 sati
Na Univerzitetu Crne Gore registrovano 3.241, prijavljeno 2.160 kandidata, drugog dana upisa do 12.00 sati
Drugog dana elektronskog upisa na Univerzitetu Crne Gore 2.387 potvrđenih prijava
Na početku trećeg dana upisa oko 500 prijava više na Univerzitetu Crne Gore, ukupno prijavljeno 2.823 kandidata
Trećeg dana upisa na Univerzitet Crne Gore: 3252 kandidata do 12.00 sati

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close