JANKOVIĆ PORUČIO POLICIJI: Ne primjenjujte fizičku silu nad vatrogascima - Volim Podgoricu

JANKOVIĆ PORUČIO POLICIJI: Ne primjenjujte fizičku silu nad vatrogascima

Odbornik Građanskog pokreta URA u Skupštini Prijestonice i vatrogasac Slavko Šole Janković reagovao je danas na hapšenje budvanskih vatrogasaca od strane Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), objavom na svom Fejsbuk-profilu.

Jankovićevo reagovanje prenosimo integralno.

“Želim da vam se obratim i iskažem svoj lični stav kao cetinjski vatrogasac, povodom svega što se zadnjih dana dešava u Vatrogasnoj jedinici Budva.
Vatrogasac – spasilac je jedno od najhumanijih zanimanja kojim se ljudi bave, i svuda u svijetu ih doživljavaju kao heroje, koji su uvijek spremni da žrtvuju svoj život da bi sačuvali druge živote i njihovu imovinu.
Najnovija dešavanja u Budvi, đe je posebna jedinica policije, opsadirala Vatrogasnu jedinicu i na najbrutalniji način izvršila pretres, koristeći prema pojedinim kolegama i fizičku silu, pokazuje nešto sasvim drugo.
Vatrogasac je i kao i svaki drugi građanin, odgovaran pred zakonima države Crne Gore, pa ako je napravio neki prekršaj, bilo u uniformi ili bez, postoji procedura na koji način lišiti lice slobode, a ne represijom ustanove, koja je od opšteg značaja za iole ozbiljno društvo.
Nemam namjeru baviti se istražnim radnjama i da li je neko od mojih kolega napravio prekršaj, ali moram konstatovati da način djelovanja policije i desant na Vatrogasnu jedinicu niko ne smije podržati.
Prijatelji dragi, molim sve vatrogasce Crne Gore da osude ovaj neprimjereni čin policije i ponižavanje naše časne profesije.
Mišljenja sam da politiku nikada ne treba miješati u VATROGASTVO, pa da nam to bude razlog, podržavanja ili ne naših kolega, već se voditi sa tim dali neko obavlja ovaj posao profesionalno ili ne.
Pozdrav za sve VATROGASCE CRNE GORE u želji da nam se ovakve ili slične stvari neće dešavati i da ćemo u nekoj drugoj situaciji biti solidarniji”.
(Foto: Privatna arhiva/Fejsbuk)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com