VUKOVIĆ: Partijski ljekar Ašanin iživljava se nad radnicima obezbjeđenja nikšićke bonice - Volim Podgoricu

VUKOVIĆ: Partijski ljekar Ašanin iživljava se nad radnicima obezbjeđenja nikšićke bonice

“Iz golog straha za opstanak u režimskim foteljama, ekspozitura autokratskog režima u Nikšiću nastavlja progon časnih i poštenih građana. Samozvani direktor Opšte bolnice u Nikšiću Ilija Ašanin, koji je tu poziciju protivzakonito uzurpirao, nastavlja da po direktnom nalogu Markovića (Duško) i Đukanovića (Milo), sprovodi teror i obračun sa zaposlenima u toj ustanovi”, saopštio je potpredsjednik nikšićkog Opštinskog odbora Demokrata Nemanja Vuković.
On kaže da je “ovaj politički ljekar, ralizovao režimsko protivpravno iživljavanje nad gospodinom Čanovićem (Danilo) i Vojnovićem radnicima na obezbjeđenju Opšte bolnice, samo zato što su radili svoj posao iz djelokruga zdravstvene ustanove, a ne posao po agendi DPS Nikšić”.
“Ovaj sramni čin šokirao je građane Nikšića, a naročito što je režimski poslušnik Ašanin otišao toliko daleko u svojim nagonima mržnje i straha, pa je izbacio na ulicu oca troje djece i ostavio dvije porodice bez kore hljeba. Riječ je o časnim i vrijednim radnicima, koji nikada nisu imali niti jednu jedinu mrlju u svojoj radnoj karijeri, koji su svoj posao obavljali odgovorno i posvećeno, ali koji nisu prihvatili da postupaju po nalozima režima”, kaže se u saopštenju koje je potpisao Vuković.
Na kraju, zaključuje, “važno je konstatovati da DPS ide iz greške u grešku i to je očigledno”.
“Poslednje postupanje nije odraz moći i odlučnosti, već klasični oblik postupanja iz nemoći iz straha, Nikšićki ljekari su rekli svoje i udarili snažan šamar i Ašaninu i Đukanoviću i Markoviću. Očajnički postupci Ašanina biće upisani na stranice istorije srama i beščašća. Tražimo da nadležni inspekcijski organi odmah reaguju i vrate na posao nedužne ljude koji su žrtva straha, mržnje i bijesa čovjeka koji nezakonito pokriva funkciju direktora Opšte bolnice u Nikšiću i koji je izgubio svaki kredibilitet u očima građana Nikšića. Dakle, nema lijeka za frustracije partijskog vojnika Ašanina, osim smjene i privođenja licu pravde”, kaže Vuković.
Očigledno je lokalnoj vlasti jedino preostalo vršenje ogoljenog progona, smatra potpredsjednik nikšićkog OO Demokrata, “pošto nijednu mjeru za spas privrede nijesu preduzeli, pošto ni jedan cent subvencija za lokalnu privredu nijesu opredijelili”.
“Na žalost, Nikšić se sad prepoznaje kao grad u kojem huligani po nalogu iz mračnih centara napadaju uglednog doktora Mitrovićsa, grad u kome policajci vrše torturu i represiju nad građanima, grad sa jednopartijskom skupštinom, grad u kojem gradonačelnik prekida pozorišne predstave i napada glumce, zabranjuje nastupe muzičara, a sad se po njegovom i nalogu predsjednika odbora ove partije i obespravljeni radnici ostavljaju i bez posla i bez kore hljeba. To je “etika” ovih ljudi. Za to vrijeme perjanice DPS-a, kao što je Đoko Krivokapić, protivzakonito prima dvije funkcionerske plate (4500 eura mjesečno) i sjedi na dvije fotelje, a Ivan Mitrović, protivpravno dobija stambeni kredit od države u iznosu 20 000 eura, iako ima stan i riješeno stambeno pitanje, a taj državni kredit “vraća” u mjesečnim ratama, od vjerovali ili ne, 36 eura. E ovo je slika vrijednosti DPS-a, a ipak slobodarski duh Nikšića se budi i on je nezaustavljiv”, zaključuje Vuković.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com