U BEOGRADU PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA: “Arena” postaje kovid bolnica sa 500 kreveta - Volim Podgoricu

U BEOGRADU PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA: “Arena” postaje kovid bolnica sa 500 kreveta

U Srbiji su u poslednja 24 časa testirane 8.102 osobe, a korona virus je potvrđen kod njih 309. Preminulo je 11 oboljelih.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije danas je u Beogradu, Šapcu, Čačku i Arilju proglašena vanredna situacija. Prije njih to su učinili i Novi Pazar, Tutin, Kragujevac, Vranje i Ivanjica.
Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Zlatibor Lončar održao je danas sastanak sa direktorima kovid bolnica u Srbiji. Od sledeće nedjelje biće otvorena kovid bolnica u “Štark areni” na Novom Beogradu sa 500 bolničkih kreveta.

Predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je da se razgovara o izgradnji nove bolnice, privremene, koja će biti glavna za eventualni sledeći udar virusa korona.

Ta bolnica bila bi nalik na onu izgradjenu u VMC Karaburma, u njoj bi bilo 500 do 1.000 ležajeva, za intenzivnu i poluintenzivnu njegu.

– Da priključimo respiratore i da to bude glavna bolnica za sledeći udar. Ovako ne možemo da izdržimo, sve bolnice su nam pune – rekao je Vučić.

On je istakao i da je situacija u Novom pazaru bolja nego što je bila, kao i da bi, da je bio u zemlji, “u Novom Pazaru odmah uključio i vojsku”.

– Juče je u bolnici bilo 205 osoba, danas 183. Juče je, nažalost, preminulo pet osobe, danas dvije osobe – preneo je Vučić na batajničkom aerodromu.

PROČITAJTE I OVO

CRNI DAN ZA SRBIJU: Preminulo 11 oboljelih, najviše od početka epidemije

SRBIJA: U poslednja 24 časa četiri osobe preminule, potvrđena nova 272 slučaja

SRBIJA: Dr Mileusnić preminuo od posljedica korone

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com