“Crna Gora pokazala da je sigurna i bezbjedna destiniacija”

Direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić kazao je kako vjeruje da je Crna Gora pokazala da je sigurna i bezbjedna destiniacija za sve one koji dolaze u našu zemlju.

U Jutarnjem programu TVCG saopštio je da se poslije četiri i po mjeseca situacija na crnogorskim aerodromima polako stabilizuje.

“U junu smo imali osam destinacija, u julu ćemo imati 23 destinacije, a vjerujem da ćemo u avgustu imati znatno veći saobraćaj”, rekao je Orlandić.

Smatra kako bi najveći teret u ovom vremenu trebalo da ponese nacionalni avioprevoznik.

“Montenegroerlajnz sigurno i stabilno podiže letove i već pokriva određene destinacije. Moramo biti svjesni da smo i mi i oni dosta ugroženi i da država mora da pomogne nacionalnog avioprevoznika. Bez njega nema dalje stabilizacije situacije”, vjeruje Orlandić.

Saopštio je kako su imali intenzivne kontakte sa svim aviokompanijama, koje su potvrdile zainteresovanost da obnove saobraćaj prema Crnoj Gori.

“Ali imamo tu situaciju oko otvaranja granica. Režimi na granicama su specifični i to je dodatni problem”, kazao je Orlandić.

On je rekao da su svi dolazni letovi praktično puni, te da su juče imali blizu 1.500 putnika. To je, kaže Orlandić, dobar pokazatelj u odnosu na prethodni period.

Podsjeća da su uspjeli da otvore dvije nove linije – prema Dablinu, ali i za Luksemburg koja startuje 19. jula.

“U avgustu se nadamo da ćemo imati tri nove linije. Vjerujem da Crna Gora pokazuje da je sigurna i bezbjedna destinacija za sve koji dolaze. Očekujem u drugoj polovini jula značajno veći broj letova iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), ako se ova situacija održi pod kontrolom, a vjerujem da hoće”, rekao je Orlandić.

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close