RADULOVIĆ: Ko misli ove i naredne godine da živi od turizma, grdno griješi

“Ko misli da će da živi ove godine i iduće od turizma, grdno griješi, neka se okrene nekim drugim poslovima. A ovi koji rade u turizmu neka dobro zapnu kao nikad do sad i neka čuvaju to šta imaju da bi imali s čime da nastave kad ovo prođe”, poručio je direktor Crnogorskog turističkog udruženja Žarko Radulović.

On je kazao da crnogorsko primorje osjeća posljedice koje za sobom donosi novi koronavirus.

Najbolji pokazatelj kraha turističke sezone u Crnoj Gori, kako je rekao za Novu M, jeste da je za jul i august prispjelo 1,3 miliona rezervacija, a da je u istom periodu prošle godine bilo 4,6 miliona rezervacija, što je praktično 25 odsto.

Radulović ističe i da će biti dobro ako ostane tako, ako ne bude i gore.

Iako je turistička sezona u Crnoj Gori već uveliko počela, a granice otvorene za mnoge evropske drzave, nažalost, primorski gradovi su uglavnom pusti. Turista, prema riječima Radulovića skoro i da nema.

On ističe za da trenutno rade od vikenda do vikenda.

“Što da se kaže, niko nista ne zna, ja vam nista ne znam, mi bukvalno radimo od danas do sjutra, jer već sjutra može da se zatvori sve, ako mi ne zatvorimo da zatvore drugi. Eto, to je sva priča za ovu sezonu. Ovdje priča nije priča o spasavanju sezone, nego o smanjivanju izvjesnih gubitaka”, rekao je Radulović.

Gosti u hotelima su uglavnom domaći, ali i iz Albanije, dok je drugih stranaca vrlo malo, gotovo zanemarljiv broj.

“Mi recimo dnevno imamo po 30 – 40 rezervacija, i 30 – 40 otkaza. Stranaca tek možemo da očekujemo ako se popravi stanje, tek krajem jula, ali to je sve kratkog daha. Ne mogu da shvatim ljude koji sjede u debeloj ladovini i da tri kilometra nema nikoga oko njega i traže da otvorimo granice prema Srbiji i prema državama koji imaju visoku stopu zaraženosti, ovi i koji su nam donjeli opet virus, to je krajnje neodgovorno”, smatra on.

Radulović napominje da će se zato usmjeriti na domaće turiste i to nižim cijenama.

“Spustili smo za domaće turiste i smještaj i hranu i piće, a za strane ne smijemo da spuštamo smještaj to bi bila dalekosežna posljedica koju bi trpjeli godinama”, ističe on.

S

loading...
Tagovi

Slične Objave

1 komentar

  1. Turistima iz Evropske unije dozvoljeno je da odlaze u hotele bez karantene. Amerikanci i drugi ne mogu ni da vide letnje domove koji su praznili godinu dana. Oni koji imaju domove mogli bi se samostalno izolovati na dve nedelje, a zatim uživati u letu i doprineti turizmu. Ni manje ne bismo platili porez na imovinu i druge račune. sada možete sačekati do sledeće godine za našu pomoć.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close