970x250

MEDENICA: Imenovanjem direktora nepostojeće RTV Kolašin, napravljeno nezabilježeno pravno nasilje

Partijski Savjet RTV Kolašin je već na početku svog rada napravio kardinalne greške, tvrdi odbornik Demokrata u SO Kolašin Bojan Medenica.

300x250

“Dragoslav Jeknić u narodu poznat kao Šaft je prije mjesec dana izabran za v.d direktora iako su Demokrate više puta upozoravale javnost da se tako nešto, nažalost može desiti, s obzirom da se radi o ostrašćenom sijaču mržnje i dokazanom partijskom vojniku DPS-a. Međutim ono što je skandaloznije od njegovog izbora jeste način na koji je izabran na to mjesto. Partijska radio skalamerija je ne samom startu počela da svira notama bezakonja i neznanja”, kaže Medenica.

On tvrdi da je sjednica Savjeta RTV Kolašin “održana pod partijskom direktivom i pod velom tajni DPS-a i njegovih koalicionih partnera protekla je izborom i imenovanjem v.d direktora Dragoslava Jeknića Šafta, a da prethodno D.o.o RTV Kolašin ne postoji u pravnom prometu niti ga ima u registru privrednih društava”.

“Tako imamo paradoksalnu situaciju, da je izabran direktor nepostojeceg radija, što do sad nije zabilježeno u praksi”, kaže se u saopštenju.

Medenica dodaje da ove trvrdnje najbolje potrkrijepljuju činjenice da Savjet krije podatke od odborničkog kluba Demokrata o usvojenim odlukama na prvoj sjednici Savjeta.

“Koliko su stvari izmakle kontroli i koliko su se zapetljali oni koji su predlagali ovakav Savjet najbolje govori činjenica da se više od mjesec dana ćuti na zahtjev našeg odborničkog kluba da se dostave potrebni podaci, a sve pravdajući navodnim nedostatkom adresa članova Savjeta. Naravno, radi se o izgovorima kako bi se sakrila cjelokupna istina”, tvrdi Medenica.

On tvrdi da je potredsjednik opštine i funkcioner SD-a  Danilo Medenica,  “u ime koalicionih partnera, na sjednici SO zagovarao ovakav Savjet i uvjeravao u transparentan i nepristrasan rad članova Savjeta, a  koliko je nepristrasan i transparentan najbolje pokazuje izbor osvjedočenog sijača mržnje Dragoslava Jeknića Šafta za direktora nepostojećeg radija. Dosljedno nema što”.

Odbornik Demokrata se pitamo se da li Medenica i dalje vjeruje ovakvom Savjetu i njihovom radu, kada se već na prvoj sjednici rade ovakve protivpravne stvari.

“Upozoravamo javnost kao što smo i uradili na sjednici odbora za Statut i propise da je partijski radio Savjet izveo pravne vratolomije kada su prvo birali direktora nečeg što formalno pravno ne postoji, niti ga ima u centralnom registru privrednih društava”, kaže se u saopštenju.

Odbornik Demokrata je saopštio da je opravdana sumnja da će nakon  ukazivanja na propuste od strane te partije,  “partijski Savjet protivpravno i silom na sramotu naknadno pokušati registraciju RTV kako bi takozvani direktor DJ Šaft dobio radio”.

loading...
Tagovi
prikaži više

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close