URA: Hitno riješiti višedecenijske probleme odlaganja otpada na Koniku - Volim Podgoricu

URA: Hitno riješiti višedecenijske probleme odlaganja otpada na Koniku

Podgorički odbor Građanskog pokreta URA reagovao je povodom, kako su kazali, neprekidnog odlaganja otpada u parku u ulici Španskih boraca na Koniku. Poručili su da je neprihvatljivo da se u 21. vijeku dozvoljavaju takve slike i scene u glavnom gradu jedne države i na mjestu udaljenom samo nekoliko kilometara od centra grada.

“Višedecenijski problem odlaganja otpada na Koniku morao bi se riješiti, a odgovorna vlast bi našla načina da se time pozabavi. Po svemu sudeći ova aktuelna nema namjere niti volje da takvo nešto sprovede u djelo”, istakli su iz podgoričke URE.

Iz te partije ističu da su im se u prethodnim danima javljali građani sa tog područja grada, “nemoćni pred deponijom koja im se stvara svakodnevno pred očima”.

“Čistoća svakih sedam dana pokupi otpad i šut koji se odloži, ali pitanje je gdje je nadležni inspekcijski organ koji bi sankcionisao sve one koji taj otpad odlažu. Kao da građanima Konika nije dovoljan neprijatan miris koji se svakodnevno širi sa obližnje deponije već moraju da trpe i mini deponije na svakom koraku svog mjesta. Građani Podgorice i cijele Crne Gore imaju ustavom zagarantovano pravo na ekološku državu, a ovakve slike na Koniku nikako ne idu u prilog tome. Zahtijevamo urgentno rješavanje višedecenijskog problema na Koniku”, poručili su iz podgoričke URE.

2 komentara

  1. Thanks for the good writeup. It in reality used to be a enjoyment account it. Glance complex to more introduced agreeable from you! However, how can we communicate?

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com