970x250

VUKOTIĆU PRODUŽEN PRITVOR: Pokušao da ubije članove kavačkog klana

Kotoraninu Jovanu Vukotiću Vrhovni sud produžio je pritvor za 30 dana, zbog sumnje da je pokušao da ubije navodne članove kavačkog kriminalnog klana Miloša Radonjića i Vojina Stupara.

300x250

Vukotića, navodnog šefa škaljarskog kriminalnog klana, sumnjiče da je sa Milićem Minjom Šaković i sada pokojnim Igorom Dedovićem, 27. marta 2016. godine pokušao ubiti dvojicu sugrađana.

Prema naredbi o sprovođenju istrahe trojica škaljaraca te noći su, oko 20.30 časova, u kotorskom naselju Rakite ispalili više projektila prema dvojici kavačana – od kojih je jedan pogodio Stupara nanoseći mu tešku tjelesnu povredu.

Tridesetdevetogodišnji Vukotić u februaru je ekstradiran iz Srbije u Crnu Goru.

Policija i tužilaštvo sumnjiče ga i za pokušaj ubistva sugrađanke Tamare Zvicer, supruge navodnog vođe kavačana Radoja Zvicera.

Vukotić i u tužilaštvu, ali i ranije više puta, negirao optužbe, tvrdeći da mu sve smještaju “prljavi” policajci i da nije ni bio u Crnoj Gori kada se pucalo u Kotoru.

U istrazi pokušaja dvostrukog ubistva saslušan je 19. juna 2019. godine u prostorijama Okružnog zatvora u Beogardu, a 8. februara 2020. godine pred podgoričkim Višim sudom.

Iako Vukotiću sudije produžavaju pritvor od februara, u istom predmetu pritvor je nakon više od pet mjeseci boravka iza rešetaka ukinut Miliću Šakoviću. I on je pred tužiocem tvrdio da u noći kada je pucano na Radonjića i Stupara uopšte nije bio u Kotoru.

U rješenju kojim je Šakoviću tada ukinut pritvor, piše da je Više državno tužilaštvo u Podgorici “dalo mišljenje da su prestali razlozi za dalje trajanje pritvora okrivljenom”:

“Jer se iz do sada prikupljenih dokaza u istrazi, odnosno odbrana okrivljenih Šaković Milića i Vukotić Jovana, te iskaza saslušanih svjedoka, koji su potvrdili odbranu Vukotića – da isti kritične prilike nije ni bio u Kotoru, kao i iskaze svjedoka koji su naveli da je okrivljeni Dedović Igor kritične prilike bio u Sloveniji, te cijeneći iskaz svjedoka – oštećenog Vojina Stupara dat u istražnom postupku u kojem je isti naveo da ne zna koliko je lica bilo u vozilu iz kojeg je pucano na njega i na Radonjić Miloša, da nikoga od tih lica nije prepoznao i da ne zna ko je kritične prilike pucao na njih, zbog čega više ne stoje pritvorski osnovi… po kojima se okrivljeni nalazi u pritvoru”.

(Vijesti)

loading...
Tagovi
prikaži više

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close