VUKOVIĆ PRIMIO AMBASADORKU UAE: Veliki potencijal za ulaganja i jačanje saradnje između dvije prijateljske zemlje - Volim Podgoricu

VUKOVIĆ PRIMIO AMBASADORKU UAE: Veliki potencijal za ulaganja i jačanje saradnje između dvije prijateljske zemlje

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković primio je danas novu ambasadorku Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) u Crnoj Gori Nabilu Abdelaziz Naser Said Alšamsi.

Gradonačelnik je čestitajući ambasadorki stupanje na dužnost i uspješan mandat u Podgorici uputio zahvalnost na medicinskoj opremi koju su UAE donirali Crnoj Gori u borbi protiv koronavirusa i na taj način pokazali solidarnost i prijateljstvo prema našem narodu i državi.

Sagovornici su se tokom susreta saglasili da Crna Gora i UAE imaju odlične bilateralne odnose i uspješnu saradnju naročito u oblasti ekonomije koju u narednom periodu treba dodatno jačati i unapređivati.

Vuković je ambasadorku upoznao sa investicionim ciklusom i kapitalnim projektima koji se trenutno realizuju u Podgorici, posebno naglašavajući  nove biznis zone, implementaciju rješenja iz koncepta smart city, kao i planirane infrastrukturne i razvojne projeki mogu biti izuzetno značajne oblasti saradnje za sve potencijalne investitore iz UAE koji svoj kapital žele da ulože u Podgoricu.

On je istakao važnu podršku Vlade Crne Gore u nastavku dinamičnog razvoja Podgorce u složenim okolnostima koje je uslovila epidemija i podsjetio na početak gradnje bulevara od Podgorice prema Danilovgradu koji je ozvaničen juče, kao i ostale veoma važne kapitalne projekte koji se trenutno realizuju u glavnom gradu, posebno projekat koji se tiče tretmana otpadnih voda u Podgorici.

Ambasadorka Alšamsi je istakla da će prioritet njene misije u Crnoj Gori biti jačanje odnosa dvije zemlje i da UAE Crnu Goru vidi kao značajnog strateškog partnera i pohvalila je sve aktivnosti koje su nadležne institucije Crne Gore preduzele u borbi protiv koronavirusa.

Ona je naglasila da Podgorica i Crna Gora raspolažu bogatim potencijalima za razvoj različitih privrednih grana i istakla da će u narednom periodu sa pažnjom razmotriti eventualne mogućnosti ulaganja Abu Dhabi fonda u razvojne projekte u Podgorici.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com