PODGORICA: Glavni grad danas dobio novi portal - Volim Podgoricu

PODGORICA: Glavni grad danas dobio novi portal

Glavni grad Podgorica danas je dobio novu zvaničnu veb stranicu. Kako je saopšteno na prezentaciji, riječ o portalu savremenog dizajna, interaktivnog karaktera i portalu kojeg karakterišu značajna unpređenja i jednostavnost u radu.

“Novi web portal predstavlja kvalitetnu i sadržajnu platformu koja će se ubuduće konstantno nadograđivati i ažurirati novim sadržajima, elektronskim servisima i apikacijma prateći savremene trendove iz oblasti elektronskog komuniciranja i informisanja“,  rukovodilac Službe za odnose s javnošćukazao je Danilo Rakočević.

On je naglasaio da Glavni grad na ovaj način nastavlja da gradi prepoznatljiv imidž otvorene i transparentne lokalne uprave i da je to strateško opredjeljenje i kurs koji će Glavni grad apsolutno slijediti i u narednom periodu.

„Nastavićemo i u narednom periodu da radimo na poboljšanju i unaprjeđenju sistema i da se trudimo da kreiramo nove kanale komunikacije kako bi gradsku upravu što više približili građanima i široj javnosti, a današnjim predstavljanjm novog sajta Glavnog grada svakako da smo napravili značajan korak u tom smjeru i ovo je samo još jedna dodatna potvrda i legitimacija Glavnog grada kao otvorene, moderne i transparentne lokalane uprave“, zaključio je Rakočević.

Direktor CIS-a Džemal Lekić kazao je da novi portal posjeduje novu strukturu i bazu podataka, koji omogućavaju dalju nadogradnju i uvezivanje sa velikim brojem informacionih sistemima.

‘’Bavili smo se istraživanjem navika posjetilaca, pa se možemo pohvaliti da je ovaj portal nastao po mjeri onih koji ga posjećuju. Statistika za prethodnih 6 mjeseci pokazuje da je postojeći portal posjetilo oko 200.000 građana, koji su u prosjeku dva i po puta posjetili sajt u prethodnom periodu i pregledali skoro milion stranica.Ono što je interesantno poređenje jeste da su polugodišnji pokazatelji o broju posjeta u 2020. ekvivalentni su ukupnim brojem godišnjih u ranijim godinama”, kazao je direktor CIS-a Lekić.

Rast interesovanja javnosti pokazuje da građani prepoznaju povećanje aktivnosti Gradske uprave, a s druge strane, nama je bio pokazatelj da moramo pružiti kvalitetniji servis za komunikaciju.

Novi portal ima verziju i na engleskom jeziku, koja će sadržati informacije bitne za turiste, kao i potencijalne investitore.

„Siguran sam da će novi portal biti vrlo posjećen, praćen i da će i ostale lokalne uprave možda slijediti naš primjer, a mi ćemo se s druge strane truditi da budemo ažurni i aktuelni, naročito u onom dijelu koji se tiče obavještavanja i informisanja građana o svim događajima i aktivnostima gradske uprave, ali i otvoreni za sve dobronamjerne sugestije i prijedloge koji će doprinijeti kvalitetnijem radu i funkcionisanju Glavnog grada“ zaključio je Lekić.

Direktor CIS-a upoznao je prisutne sa servisima i aplikacijama koje su dostupne na sajtu Glavnog grada.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com