970x250

21 službenik UIKS-a u samoizolaciji i 9 zatvorenika koji su bili u kontaktu sa dva oboljela

Zbog dva službenika Uprave za izvršenje krivičnih sankcija(UIKS) koja su pozitivna na koronavirus, 29 zaposlenih u toj ustanovi nalazi se u samoizolaciji, saopšteno je televiziji NOVA M.

300x250

Dva službenika radila su na sprovođenju pritvorenih osoba na suđenja. Iz ove ustanove kako kažu za Novu M postupili su u skladu sa mjerama NKT- a kako bi zaštitili ostale zaposlene i lica lišena slobode.

U prvom talasu koronavirusa, spuški i bjelopoljski zatvor sačuvani su od zaraze. Međutim, u ovom drugom talasu virus je uspio da uđe u spuški zatvor, gdje su dva službenika inficirana.

“U UIKS-u od početka epidemije COVID 19 među licima lišenim slobode nije registrovano niti jedan slučaj obolijevanja od ovog virusa. Kada su u pitanju službena lica kod dva naša službenika registrovano je obolijevanje od covida 19”, kazao je portparol UIKS-a Nebojša Janković.

Iz UIKS-a su kazali da su, u konsultaciji sa Institutom za javno zdravlje, preduzete mjere u cilju sprečavanja daljeg širenja koronavirusa.

“Naime svim službenicima UIKS-a koji su bili u kontaktu sa zaposlenima koji su pozitivni na COVID 19 određena je mjera samoizolacije. Na današnji dan u samoizolaciji nalazi se  21 službenik UIKS-a.Takođe ova mjera određena je i prema 9 lica lišenih slobode koja su bila u kontaktu sa zaposlenima, a koji su pozitivni na COVID 19 i ista su pod kontinuiranim medicinskim nadzorom”, kazao je Janković.

S obzirom da su inficirani službenici UIKS-a radili na sprovođenju pritvorenih osoba na suđenja,  odgovor povodom ove situacije NOVA M zatražila je i od Višeg suda.

“Sud je obaviješten o tome da je u toj ustanovi kod službenika registrovan slučaj COVID-a, međutim nemamo informaciju o eventualnom kontaktu tih lica sa zaposlenima u Višem sudu u Podgorici”,  istakla je portparolka Višeg suda Aida Muzurović.

Kako televizija Nova M nezvanično saznaje, zaraženi službenici UIKS-a su koronavirus u zatvor unijeli iz noćnih klubova u kojima su radili, gdje su ostvarili veliki broj kontakata.

Podsjećamo, shodno odlukama NKT-a od marta su zabranjene posjete zatvorenicima osim advokatima i sudskih vještacima.

loading...
Tagovi
prikaži više

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close