BOŠKOVIĆ SIGURAN: Uz poštovanje mjera izbori će se održati 30. avgusta - Volim Podgoricu

BOŠKOVIĆ SIGURAN: Uz poštovanje mjera izbori će se održati 30. avgusta

Ministar odbrane Predrag Bošković kazao je da je siguran da će izbori u Crnoj Gori biti održani 30. avgusta uz poštovanje mjera za sprečavanje širenja koronavirusa Nacionalnog koordinacionog tijela. Bošković je to naveo odgovarajući na pitanje novinara da li može doći do odlaganja izbora zbog aktuelne epidemiološke situacije., piše Pobjeda.

Zdravlje je, kako je rekao ministar odbrane, u Maslinama gdje je obilježen završetak gradnje prve faze Kasarne “Marko Miljanov”, vrhunski prioritet za Vladu i Demokratsku partiju socijalista.

“I ovom prilikom zdravlje će biti na prvom mjestu. Sve što radimo posvećeno je suzbijanju pandemije i da na što jeftiniji način prođemo. Kampanja vladajuće koalicije biće takva da se sprovede po planu i mjerama”, kazao je Bošković.

Izbori su, prema njegovim riječima, raspisani, a NKT održao je i prvi sastanak sa nevladinim organizacijama koje su prepoznate da se bave tom tematikom. Kazao je i da će se u narednom periodu ti sastanci nastaviti kako bi odgovorili na izazov.

“Nismo jedina zemlja u regionu koja održava izbore i, kako sad izgleda, sa ovim virusom ćemo morati naučiti da živimo. Imamo iskustvo Hrvatske, Sjeverna Makedonija održava izbore, Poljska ih je održala. U svakom slučaju, ima mnogo zemalja koje održavaju izbore”, istakao je Bošković.

Mora se, kako je dodao, voditi računa i o ekonomiji.

“Zato smo u drugom naletu sa drugačijom strategijom, kako bi sačuvali ekonomiju, ali i zdravlje”, rekao je Bošković.

Nikome iz vlasti nije palo na pamet da se miješa u proteste u Srbiji

Odgovarajući na pitanje o Srbiji, tamošnjim protestima i učešću crnogorskih građana ministar je rekao da nikome iz vladajućih struktura nije palo na pamet da se uključi u proteste u toj zemlji.

“Vjerovatno je bilo crnogorskih državljana, ali se to ne može vezati za Vladu Crne Gore, već pretpostavljam da je odgovor negdje drugo. Što se nas tiče nemamo poseban interes u protestima u Srbiji, gledamo ono što je kod nas i na taj način se ponašamo”,  istakao je Bošković.

Na pitanje da li će opet aktivirati zahtjev za pomoć koji je upućen NATO, a koji je 19. juna ove godine povučen, kazao je da će ako bude potreba svakako aktivirati taj zahtjev.

“Stvari držimo pod kontrolom i to je evidentno. Kako budemo procjenjivali sutuaciju tako ćemo djelovati”, rekao je Bošković.

1 komentar

  1. produce,I thought overall often the “invisible” men and women probably would not discover i am, pointless, buyers anything like me, where ever all of the fireflies are just like the actual bluish event, plenty to pay off marvelous a sufficient quantity of.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com