KONKURS ZA NALJEPŠE “KORONA” BALKONE I BAŠTE: Samo još 5 dana da prijavite svoj rajski vrt! - Volim Podgoricu

KONKURS ZA NALJEPŠE “KORONA” BALKONE I BAŠTE: Samo još 5 dana da prijavite svoj rajski vrt!

Brojni podgorički baštovani već su poslali fotografije svojih rajskih vrtova i ušli u konkurenciju za izbor najljepšeg podgoričkog balkona i bašte 2020. godine!

Konkurs za izbor najljepšeg balkona i bašte, šesti po redu, otvoren je do 15. jula, pa ukoliko imate divan cvjetni balkon i dvorište, u koje ste uložili mnogo ljubavi i rada, pošaljite nam fotografije koje ćemo podijeliti sa našim čitaocima. Želimo da divni naši sugrađani koji čine da Podgorica bude ljepši, mirisniji i zeleniji grad, dobiju i javno priznanje, a najljepše bašte će ući u konkurenciju za vrijedne nagrade naših sponzora.

Konkurs i ove godine organizuju Prvi nezavisniašte  portal glavnog grada “Volim Podgoricu”, u saradnji sa Turističkom organizacijom Podgorice.

Zbog epidemije korona virusa ove godine je bilo neizvjesno da li čemo konkurs organizovati, a već od početka juna počeli su da stižu upiti podgoričkih baštovana. Upravo zbog njih, i svih onih koji su se tokom izolacije posvetili cvijeću i prirodi, odlučili smo da konkursa, ipak, bude.

Prije svega, željeli smo da unesemo duh radosti i ljepote u, ne baš blještavu svakodnevnicu ovog proljeća.

Kako smo svi, tokom epidemije, bili uglavnom u svojim domovima, imali smo mnogo više vremena nego inače da se posvetimo onome što volimo i što nam je važno.

Takođe, ove godine, fokus smo stavili na podgoričke balkone, i još jednom pozivamo sve vlasnike divnih cvjetnih aranžmana u gradskom jezgru, da nam se jave i pošalju fotografije.

Kao i svake godine, želimo da ukažemo na neprocjenjiv značaj prirode i neophodnost brige za prostor u kome živimo, i da pritom odamo priznanje Podgoričanima koji svojim trudom oko balkona i bašti, šalju snažnu poruku – briga za druge počinje od brige u vlatitom domu i u vlastitom dvorištu.

Očekujemo, naravno, već tradicionalno fotografije podgoričkih bašti, iz gradskih i progradskih naselja.

Nažalost, ove godine, u konkurenciju za izbor najljepše bašte i balkona Podgorice ne mogu ući bašte iz Tuzi, jer su postali samostalna opština.

Pročitajte propozicije i šaljite nam ODMAH fotografije svojih “korona” balkona i bašti!

Propozicije

Konkurs je otvoren do 15. jula a prijave se mogu slati na mejl [email protected] i one koje budu ispunjavale kriterijume će biti objavljene na portalu i Fejsbuk strani portala “Volim Podgoricu”.

Prijava treba da sadrži podatke, ime i prezime, godine starosti, adresu, email i broj telefona. Podaci, osim imena i prezimena, neće biti javno objavljeni.

Poželjno je u opisu fotografija navesti ime i pezime osoba koje su najzaslužnije za izgled balkona  odnosno bašte/dvorišta.

Fotografije bi trebalo bi da budu sveobuhvatne, da se na njima vidi kompozicija bašte, raspored pojedinačnih elemenata, njihov dizajn, kao i stepen njege.

Kriterijumi kojima će se stručni žiri rukovoditi su:

Usklađenost balkona/vrta, objekta i okoline
Raznovrsnost i raspored biljaka
Vrtno-arhitektonski objekti
Njegovanost biljaka
Originalnost
Nešto što se najbliže opisuje riječju “duša”, odnosno toplina i duh balkona/bašte!

Jedva čekamo fotografije! Požurite! 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com