Tramp čestitao Đukanoviću 13. jul

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp uputio je danas čestitku predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću i građanima Crne Gore povodom 13. jula.

“Poštovani Predsjedniče, u svoje ime i u ime američkog naroda upućujem čestitke Vama i narodu Crne Gore za Dan državnosti. Želim da čestitam Crnoj Gori i treću godišnjicu članstva u NATO Savezu. Crna Gora nastavlja da daje značajan doprinos regionalnoj i globalnoj sigurnosti, kao i borbi protiv sajber i hibridnih prijetnji, sljanjem svojih vojnika u NATO, EU i UN misije širom svijeta i svojim napredovanjem ka ispunjenju obaveza izdvajanja sredstava u oblasti odbrane preuzetih u Velsu”, kazao je Tramp.

Prema Trampovim riječima Sjedinjene Američke Države ostaju posvećene prijateljstvu i partnerstvu sa Crnom Gorom tokom njenog daljeg nastavka realizacije demokratskih reformi i priprema za važne izbore ove godine.

“Unaprijed se radujem zajedničkom radu na jačanju našeg partnerstva i na unapređivanju vrijednosti slobode, sigurnosti i prosperiteta koje dijelimo”, zaključio je Tramp.

loading...
Tagovi
prikaži više

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close