STIGAO U BRISEL: Marković danas na sastanku sa najvišim zvaničnicima EU - Volim Podgoricu

STIGAO U BRISEL: Marković danas na sastanku sa najvišim zvaničnicima EU

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković boravi danas u Briselu, u zvaničnoj posjeti institucijama Evropske unije.

“Prvi zvanični sastanci nakon uspostavljanja novog saziva u evropskim institucijama i nakon njemačkog preuzimanja predsjedavanja Vijećem Evropske unije imaju za cilj intenziviranje procesa pristupnih pregovora Crne Gore”, saopšteno je iz Vlade.

Posjeta premijera Duška Markovića predstavlja priliku za afirmaciju i dalju promociju ostvarenih rezultata Crne Gore na putu evropskih integracija kao jedine države kandidata za članstvo u Evropskoj uniji sa otvorenim svim pregovaračkim poglavljima.

“S tim u vezi, biće istaknut značaj kontinuiteta održavanja politike proširenja visoko na agendi EU i načela uvažavanja pojedinačnih zasluga u ispunjavanju obaveza iz evropske integracije”, saopšteno je iz Vlade.

Predsjednik Vlade Crne Gore će se sastati sa predsjednicima Evropskog savjeta Šarlom Mišelom i Evropskog parlamenta, Davidom Sasolijem, potpredsjednikom Evropske komisije i visokim predstavnikom za vanjsku politiku Evropske unije Žozefom Boreljom i sa komesarom za proširenje i evropsku susjedsku politiku Oliverom Varheljijem.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com