970x250

KON PRIZNAO: Bila je greška u bazi podataka o stanju oboljelih i umrlih od koronavirusa

Srpski epidemiolog Predrag Kon izjavio je da je činjenica da je bilo grešaka u bazi statističkih podataka o epidemiji korona virusa u Srbiji., javlja Beta.

300x250

Navodeći da je to veliki problem, ne samo organizacione prirode, Kon je rekao da će biti izvršena revizija tih podataka što će po njegovim riječima, omogućiti da na dalje imaju “mnogo bolji” sistem praćenja.

“Nije da nemamo testova nego malo-malo pa imamo zagušenje. Rezultati koji se objavljuju su rezultati koji pristižu tog dana. Značajno je da je premijerka juče izašla u javnost sa činjenicama vezanim za tu aplikaciju i mislim da će doći do usavršavanja i te baze podataka”, kazao je Kon za televiziju Pink.

Komentarišući trenutnu epidemiološku situaciju u Srbiji, Kon je rekao da je ona u Beogradu “najrizičnija”, odnosno da je popunjenost bolničkih kapaciteta u glavnom gradu Srbije “nešto što sve drži jako napetim”.

“Beograd je zbog frekvencije kontakata eksplozivno mjesto za ovaj virus ali ipak vidimo da postoji reakcija stanovništva u javnom prevozu i u zatvorenom prostoru. Ostaju okupljanja, posebno mladih što teško može ikako da se spriječi”, rekao je epidemiolog.

Dodao je da nošenje maske u zatvorenom prostoru postaje “maltene” čitava strategija borbe protiv širenja korona virusa.

“To bi na duže staze moglo da da rezulate, bez negativnog uticaja na ekonomiju”, rekao je Kon.

loading...
Tagovi
prikaži više

Slične Objave

1 komentar

  1. Greška je sto nismo ko Švedjani uradili… Eto im ekonomija ojacala 8 %…Najjaci imunitet su razvili…i nista nije stalo…
    Mi unistismo sebi ekonomiju , i narod osiromasismo , i nista postihli nismo posebno u sprecavanju…
    Dajte da se malo okrenemo sebi

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close