970x250

POZIVAMO NADLEŽNE DA REAGUJU: SNP osudio rušenje kapije kod crkve Svetog Vasilija Ostroškog

Socijalistička narodna partija najoštrije osuđuje vandalski čin rušenja kapije i ograde oko Crkve Svetog Vasilija Ostroškog u Gusinju i poziva nadležne organe da u najhitnijem roku reaguju i stanu na put ovom divljačkom i nasilničkom ponašanju, saopšteno je iz SNP-a.

300x250

“SNP, kao građanska partija, zalaže se za mir, suživot i poštovanje različitosti i kao takvi smo svoji na svome. Želimo u miru da živimo na našim imanjima i u našoj državi, jer druge nemamo. Zato i pozivamo državu da stane u zaštitu naših svetinja, a samim tim i nas”, navodi se u saopštenju.

Kazali su i kako su duboko zabrinuti jučerašnjim ekstremističkim činom, koji se desio na Dan državnosti Crne Gore, što samo govori o tome da vandali ne biraju ni dan, ni vrijeme, ni mjesto kada će napraviti ovakvo i slično nedjelo.

“Očigledno da hapšenja, privođenja naših sveštenika i ataci na naše svetinje, daju dodatni podstrek za ovakve vandalske akcije. Socijalistička narodna partija podsjeća da je naše sveštenstvo i ranije imalo sličnih problema i da su nadležni organi upoznati sa tim i takvim dešavanjima”, kazali su iu SNP-a.

Oni su upozorili aktuelnu vlast da zbog mira i suživota na ovim prostorima, u najhitnijem roku i u korijenu sasiječe ovakve otvorene ekstremističke i vandalske nasrtaje neodgovornih pojedinaca.

loading...
Tagovi
prikaži više

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close