PREKRŠILI PRIVREMENE MJERE: Podnijeto 10 krivičnih prijava za 25 dana - Volim Podgoricu

PREKRŠILI PRIVREMENE MJERE: Podnijeto 10 krivičnih prijava za 25 dana

Državni tužilac i portparol u Osnovnom državnom tužilaštvu u Rožajama, Armin Selmanović, kazao je da je u periodu od 25 dana, otkad su uvedene prve epidemiološke mjere za taj grad, podnijeli deset krivičnih prijava protiv deset lica koja su kršila mjere Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT).

Selmanović je istakao da smo sada u situaciji visokog epidemiloškog rizika, te da su građanima ukazali na posljedice kršenja mjera.

“U periodu od 25 dana otkad su uvedene prve mjere za Rožaje, podnijeto je deset krivičnih prijava protiv deset lica. Od tog broja jedan broj se odnosi na postupke koje je tužilaštvo sopstveno pokrenulo, odmah po saznanju da je do širenja zaraze došlo, tako što je virus importovan iz Srbije”, rekao je Selmanović za TVCG.

Sada se, kako je istakao, provjeravaju klasteri “što će za rezultat imati pokretanje postupaka protiv lica koja su kršila mjere”.

“Na tome nećemo stati, protiv svih koji krše mjere reagovaćemo odmah i efikasno”, tvrdi Selmanović.

U Rožajama je, kaže on, bilo kršenja mjera samoizolacije: “U periodu od druge polovine juna do danas podnijete su tri prijave, protiv tri lica zbog kršenja mjera samoizolacije. Svako treba da prijavi krivično djelo kršenja mjera, pozivam i ohrabrujem građane da prijave svakog ko krši mjere”.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com