970x250

Tokom pandemije Crveni krst podijelio preko 55.000 paketa pomoći u vrijednosti od 190.000 eura

Crveni krst Crne Gore završio je realizaciju tromjesečnog projekta “Pružanje humanitarne podrške stanovništvu socijalno ugroženom pandemijom Covid 19 u Crnoj Gori”, koji je podržala Vlada Švajcarske. Ukupna vrijednost projekta je bila skoro 190.000 eura.

300x250

Projekat je bio usmjeren na saniranje humanitarnih posljedica pandemije od korona virusa.

Podrškom je bilo obuhvaćeno ukupno četiri hiljade porodica iz svih crnogorskih opština, koje su dobile pomoć u prehrambenim i higijenskim paketima putem opštinskih organizacija Crvenog krsta. Tako je ukupno podijeljeno osam hiljada humanitarnih paketa.

“Podrška koju smo dobili od Vlade Švajcarske nam je puno pomogla da odgovorimo na brojne zahtjeve koje smo dobili od strane naših korisnika, kojih je u toku epidemije bilo drastično više u odnosu na redovne okolnosti. Nadamo se da smo na ovaj način uspjeli da ublažimo njihovu socijalnu ugroženost i u određenoj mjeri unaprijedimo kvalitet života, što je i bio cilj projekta”, navodi se u saopštenju.

Kažu da je pomoć stigla u periodu kad je to bilo najpotrebnije.

“Pa smo zbog toga posebno zahvalni Vladi Švajcarske i njenim predstavnicima sa kojom smo imali veoma lijepu saradnju i koji su na pravi način razumjeli potrebe naših građana. Mi i dalje nastavljamo sa aktivnostima i podjelom pomoći najugroženijima, ali se nadamo da su najveći humanitarni izazovi kad je korona virus u pitanju za nama”, izjavila je generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore Jelena Dubak.

Ona je podsjetila da je Crveni krst Crne Gore od početka epidemije podijelio pomoć za oko 38.000 socijalno najugroženijih porodica, koje su dobile ukupno preko 55.000 humanitarnih paketa pomoći.

Podrška Vlade Švajcarske je realizovana u saradnju sa Operativnim štabom za upravljanje donacijama Nacionalnog koordinacionog tijela i Vladom Crne Gore.

loading...
Tagovi
prikaži više

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close