KRIVIČNA PROTIV DIREKTORA IN4S-a: Raičević nije prijavio 240.000 prihoda od M:tel-a

Sektor kriminalističke policije je danas podnio krivičnu prijavu protiv Gojka Raičevića (57) iz Podgorice, izvršnog direktora NVU „IN4S“ Podgorica, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo utaja poreza i doprinosa, saopšteno je iz Uprave policije.  Osumnjičeni se tereti da je izvršenjem ovog krivičnog djela nanio štetu budžetu Crne Gore u iznosu od 59.503 eura.
Raičević je, kako se sumnja, počinio na način što je kao osnivač, ovlašćeno i odgovorno lice u nevladinom udruženju „IN4S” iz Podgorice, izbjegavao plaćanje poreza, doprinosa i drugih propisanih dažbina dajući lažne podatke o zakonito stečenim prihodima za 2018. godinu koje su od uticaja na utvrđivanje obaveza.
On u mjesečnoj PDV prijavi za septembar a kasnije i u završnom računu za 2018. godinu nije prikazao iznos od 240.000 eura a koji je prihodovao po osnovu pružanja usluga pravnom licu „M-tel” d.o.o iz Podgorice a koji iznos predstavlja osnov za obračun poreza na dobit NVU „IN4S”.
Raičević je, kako se sumnja, ovim krivičnim djelo, nanio štetu budžetu Crne Gore u iznosu od 41.652 eura po osnovu neplaćenog PDV-a za septembar i poreza na dobit za 2018. godinu u iznosu od 17.851 eura.

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close