U TOKU JEDNOG DANA: Još pet žrtava korone u BIH, 188 novooboljelih - Volim Podgoricu

U TOKU JEDNOG DANA: Još pet žrtava korone u BIH, 188 novooboljelih

U posljednja 24 časa u Bosni i Hercegovini je od posljedica korona virusa preminulo pet osoba, tri u Federaciji BiH i dvije u Republici Srpskoj, javlja Beta.

Broj žrtava od početka pandemije korona virusa porastao je na 256.

U posljednja 24 časa u BiH je registrovano ukupno 188 novozaraženih osoba, od toga u Federaciji BiH 143, a u Republici srpskoj 43.

U Federaciji BiH testiran je 1.561 uzorak, od kojih su 143 pozitivna na Kovid-19.

Novi slučajevi registrovani su u sedam kantona tog entiteta BiH – Unsko-sanskom, Srednjobosanskom, Zeničko-dobojskom, Hercegovačko-neretvanskom, Tuzlanskom, Bosanskopodrinjskom i Kantonu Sarajevo.

U Federaciji BiH do sada je testirano 77.012 uzoraka, a korona virus potvrđen je kod 4.892 osobe.

U protekla 24 časa u Republici Srpskoj je testirano 270 laboratorijskih uzoraka, a virus je potvrđen kod 45 osoba.

Najviše novozaraženih je u Banjaluci, 12, zatim u Zvorniku sedam i Foči šest.

Institut za javno zdravlje Republike Srpske preporučio je nošenje zaštitnih maski i na otvorenom, u situacijama u kojima nije moguće držati fizičku distancu od dva metra.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić rekao je da se ne razmatra uvođenje vanrednog stanja u tom entitetu BiH zbog epidemiološke situacije izazvane pandemijom korona virusa.

2 komentara

  1. Thanks for your article on this weblog. From my own personal experience, occasionally softening way up a photograph may provide the digital photographer with an amount of an artsy flare. Sometimes however, the soft clouds isn’t exactly what you had in mind and can in many cases spoil a normally good photograph, especially if you consider enlarging the item.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com