DEMOKRATE: U Kotoru na snazi pajser demokratija

Demokratska Crna Gora saopštila je da je jedan od “flagrantnih dokaza da su u Kotoru na snazi pajser demokratija i potpuno bezakonje jeste upravo prekršaj koji je napravila Opštinska izborna komisija, a koja bi, valjda, trebala biti perjanica u poštovanju zakona.”

“Naime, iako je u Članu 13 stav 2 Zakona o izboru odbornika i poslanika propisana imperativna obaveza opštinskih izbornih komisija da u roku od 72 sata od dana donošenja odluke o raspisivanju izbora, utvrde i objave izborni kalendar svih rokova za sprovođenje izbornih radnji predviđenih izbornim zakonodavstvom, OIK Kotor nije objavila izborni kalendar na svojoj web adresi, uprkos činjenici da je od dana raspisivanje izbora proteklo više od mjesec dana. Dakle, oni koji utvrđuju rezultate izbora na nivou opštine, ne mogu obezbijediti zakonitost svog djelovanja”, saopštile su Demokrate.

Kažu da je ovakvo postupanje “pokazatelj javašluka, potpune neznavenosti i neodgovornosti u Opštini Kotor, a koju je promovisala upravo DPS.”

“Neznalice koje su nezakonito došle na vlast pajserom, nastavljaju da čine bezakonje umjesto da rade u interesu i za dobro građana. Neznalice ne zaslužuju podršku građana Kotora”, zaključeno je.

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close