BIL GEJTS: Moraćete da primite vakcinu dvaput, starije osobe možda i tri puta (VIDEO) - Volim Podgoricu

BIL GEJTS: Moraćete da primite vakcinu dvaput, starije osobe možda i tri puta (VIDEO)

Trka za vakcinom protiv korona virusa i dalje traje, ali po svemu sudeći, jedno vakcinisanje neće biti dovoljno za zaštitu.

Novinarka i voditeljka Si-Bi-Es-a pitala je Bila Gejtsa koliko doza vakcine će nam biti potrebno. Njegov odgovor je iznenadio:

​„U ovom trenutku ne čini se da će ijedna od vakcina koje se prave biti dovoljne za zaštitu u jednoj dozi, To je bila nada na samom početku. Možda će nas vakcine koje kasnije budu napravljene pozitivno iznenaditi. Ali za sada, kako stvari stoje, ne. Kada je riječ o starijim osobama, one će možda morati da prime i više od dvije doze“, prenosi Blic.


Gejts je prije desetak dana apelovao da lijekovi za kovid-19 i potencijalna vakcina budu dostupni zemljama i ljudima kojima su najpotrebniji, a ne „onome ko više plati“, rekavši da će oslanjanje na tržišne uslove produžiti smrtonosnu pandemiju.

„Ako jednostavno dopustimo da lijekovi i vakcina odu onome ko najviše plati, umjesto ljudima i mjestima gdje su najpotrebniji, imaćemo dužu, nepravedniju i smrtonosniju pandemiju“, rekao je osnivač Majkrosofta u video poruci objavljenoj tokom virtuelne konferencije na temu korona virusa koju je organizovalo Međunarodno društvo za borbu protiv AIDS-a.

 

 

2 komentara

  1. I will right away take hold of your rss as I can not in finding your e-mail subscription link or e-newsletter service. Do you’ve any? Kindly permit me recognise in order that I could subscribe. Thanks.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com