Iz Hrvatske izručen crnogorski državljanin - Volim Podgoricu

Iz Hrvatske izručen crnogorski državljanin

Uz podršku Sektora specijalne policije realizovana je ekstradicija lica iz Republike Hrvatske u Crnu Goru, koje se potraživalo po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Podgorica.

“P.L. (22) sa Cetinja je sproveden u Crnu Goru radi prisustva krivičnom postupku koji se protiv njega vodi pred Višim sudom u Podgorici zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije, krivičnog djela teško ubistvo u pokušaju, kao i krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

P.L. se tereti da je zajedno sa okrivljenim M.M., N.L., P.M. i P.Z., te i sa još nekim, za sada neidentifikovanim licima u toku 2019. godine bio član organizovane kriminalne grupe.

Takođe, njemu se na teret stavlja da je 11. juna 2019. godine na Cetinju, zajedno sa okrivljenim N.L. od okrivljenog M.M. preuzeo ilegalno nabavljeno vatreno oružje nakon čega su došli u ugostiteljski objekat Portun gdje su ispalili više projektila u pravcu oštećenog M.B. koji je od zadobijenih povreda smrtno stradao, a ovom prilikom od ispaljenih projektila teške tjelesne povrede zadobila su još tri lica”, saopšteno je iz Uprave policije.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com