MVP: Crna Gora podržava stav i izjavu EU o odluci Turske da se Aja Sofija pretvori u džamiju - Volim Podgoricu

MVP: Crna Gora podržava stav i izjavu EU o odluci Turske da se Aja Sofija pretvori u džamiju

Crna Gora podržava stav i izjavu EU o odluci Turske da se Aja Sofija pretvori u džamiju, kazao je u Skupštini Vladimir Radulović, iz MVP.

Poslanik DF-a Strahinja Bulajića pitao je u Skupštini kada će Vlada uputiti zvaničan protest republici Turskoj zbog “nasilja nad vjerskom i istorijskom suštinom pravoslane svetinje, Aja Sofije”.

Radulović je naveo da Crna Gora ne dovodi u pitanje pravo Turske, da kao svaka država, suvereno odlučuje o načinu korišćenja i statusu spomenika i vjerskih dobara.

“Crna Gora u ovom pitanju u potpunosti podržava izjavu i stav koji je u njeno ime iznio šef diplomatije EU Žozep Borel u kojoj se skreće pažnja na istorijska, simbolička i univerzalna značenja i vjernosti Aja Sofije, te potrebu da ona i dalje bude jedna od najvažnijih tačaka susreta naših civilizacija promovišu međureligijski, multikuturni dijalog, toleraniciju i suživot”, poručio je Radulović.

Bulajić je kazao da nije uredu da se Crna Gora krije iza odgovora EU.

“Jer Crna Gora i nije članica EU”, kazao je Bulajić i dodao da zaključuje da Crna Gora neće reagovati na to što je Turska uradila sa centralnom pravoslavnom crkvom u svijet.

1 komentar

  1. Following talking for some time along with observing eath other, it could be normal to fulfill. It could be some sort of fairly trifling romance if two of you will be content with possibly be permanently simply just talking. Both equally persons may just be really searching for anyone in order to speak to.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com