MVP: Crna Gora podržava stav i izjavu EU o odluci Turske da se Aja Sofija pretvori u džamiju

Crna Gora podržava stav i izjavu EU o odluci Turske da se Aja Sofija pretvori u džamiju, kazao je u Skupštini Vladimir Radulović, iz MVP.

Poslanik DF-a Strahinja Bulajića pitao je u Skupštini kada će Vlada uputiti zvaničan protest republici Turskoj zbog “nasilja nad vjerskom i istorijskom suštinom pravoslane svetinje, Aja Sofije”.

Radulović je naveo da Crna Gora ne dovodi u pitanje pravo Turske, da kao svaka država, suvereno odlučuje o načinu korišćenja i statusu spomenika i vjerskih dobara.

“Crna Gora u ovom pitanju u potpunosti podržava izjavu i stav koji je u njeno ime iznio šef diplomatije EU Žozep Borel u kojoj se skreće pažnja na istorijska, simbolička i univerzalna značenja i vjernosti Aja Sofije, te potrebu da ona i dalje bude jedna od najvažnijih tačaka susreta naših civilizacija promovišu međureligijski, multikuturni dijalog, toleraniciju i suživot”, poručio je Radulović.

Bulajić je kazao da nije uredu da se Crna Gora krije iza odgovora EU.

“Jer Crna Gora i nije članica EU”, kazao je Bulajić i dodao da zaključuje da Crna Gora neće reagovati na to što je Turska uradila sa centralnom pravoslavnom crkvom u svijet.

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close