MIHA POČASNI GRAĐANIN BOLONJE: Jedna odbornica tražila da mu ne daju titulu zbog političkih stavova - Volim Podgoricu

MIHA POČASNI GRAĐANIN BOLONJE: Jedna odbornica tražila da mu ne daju titulu zbog političkih stavova

Srpski fudbalski stručnjak izabran je za počasnog građanina Bolonje. Incijativa da se Siniši Mihajloviću dodjeli ovo priznanje pokrenuta je u decembru, a danas je sa 26 glasova za i tri protiv sve postalo zvanično!

Mihajlović je, u momentima kada se bukvalno borio sa život i liječio se od leukemije, neprestano bio uz svoj tim na treninzima i utakmicama, a to je nešto što su svi prepoznali kao veliki ljudski kvalitet. Tačnije, svi osim troje koji su bili protiv.

FOTO: STARSPORT©

Jedna od njih bila je odbornica Amelija Fraskaloli, koja se i prije glasanja zalagala da Miha ne dobije ovo zvanje zbog njegovih političkioh stavova, veza sa Željkom Ražnatovićem Arkanom i ultrasima Crvene zvezde, pišu Vijesti.

– Mora se pamtiti priča o njegovom životu. Povezivan je u prošlosti sa genocidom u Jugoslaviji i to se ne može zaboraviti – rekla je Amelija.

– Počastvovan sam što sam kao Srbin postao počasni građanin italijanskog grada. Bolonja je nešto najbolje što Itlaija ima, jedan od najljepših gradova, univerzitetski grad. Nadam se da ću i ubuduće biti dobar primjer i da ću ponosno predstavljati Bolonju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com