SNP NIKŠIĆ TVRDI: DPS plaća lične karte od 50 do 200 eura - Volim Podgoricu

SNP NIKŠIĆ TVRDI: DPS plaća lične karte od 50 do 200 eura

Opštinski odbor Socijalističke narodne partije Nikšić tvrdi da Demokratska partija socijalista u susret izborima koji su zakazani za 30. avgust plaća lične karte u iznosu od 50 do 200 eura.

“DPS u Nikšiću, na osnovu izvještaja naših aktivista, počeo je da vrši otkup ličnih dokumenata – karata, a zavisno od finansijske situacije neznavenog glasača, plaća ih u rasponu od 50 do 200 eura. Obraćamo se svima koji su spremni da uz odgovarajuću naknadu na izborima ne glasaju, da čine krivično djelo povrede slobode opredjeljenja pri glasanju, za koje je djelo, zavisno od kvalifikacije, zaprijećena kazna zatvora od pet godina”, saopšteno je iz nikšićkog SNP-a.

U OO SNP Nikšić kažu da je poznato da u postojećem sistemu vlasti takvi kupci i prodavci uživaju permanentnu zaštitu od krivičnog gonjenja, ali moraju i primiti na znanje da se sve može promijeniti nakon izbornog dana i da se ovakva krivična djela iz izbornog prava mogu odgovarajuće sankcionisati.

“Osnovnog državnog tužioca pozivamo da dođe u sjedište SNP-a u Nikšiću, gdje ćemo mu prezentirati relevantne podatke o takvim licima radi preduzimanja daljih radnji krivično-pravnog procesa”, zaključuju u nikšićkom odboru SNP-a.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com