NUHODŽIĆ NA MANIFESTACIJI U PETNJICI PORUČIO ISELJENICIMA: Hvala vam što u svakoj prilici njegujete patriotizam

Ministar unutrašnjih poslova Melvudin Nuhodžić gostovao je u Petnjici gdje se održala manifestacija “Dani dijaspore”.

“Dani dijaspore su istinski praznik zajedništva i festival multikulture. Lijep je osjećaj kada se susretnu najbliži – u dobru, u dobroj namjeri i volji. To je snaga ovdašnjih ljudi. Tradicija koju ste stvorili podstrek je generacijama koje dolaze i koje će, u to sam siguran, imati istu emociju kada je riječ o njihovom zavičaju, o državi iz koje potiču. A na nama je da stvaramo mogućnosti širokog povezivanja, da razvijamo kulturne posebnosti, da unapređujemo privredne aktivnosti, da budemo partner u razvoju poslovnih i drugih ideja“, kazao je prisutnima Nuhodžić.

Nuhodžić je kazao da je Bihorski kraj od davnina davao mudre i vrijedne ljude.

„Svjedočimo da je tako i danas, gotovo bez izuzetka. Vaš primjer je jaka zaloga multietničke i građanske Crne Gore kakvoj težimo i kakvu iz dana u dan stvaramo. Ovdje, u srcu Bihora, ljudi su srođeni sa idejom građanskog i otvorenog, multietničkog društva. Takve osjećaje ste ponijeli iz ove ponosne sredine. Takav ste karakter utkali i u mjesta u inostranstvu gdje živite i stvarate svojoj porodici egzistenciju. Uvijek ste tu da pomognete čovjeku iz svog kraja, i znanom i neznanom. Crna Gora, suverena i evropska, to pamti i cijeni. Vaš patriotski čin, svakog od vas ponaosob, vaših porodica i čitavog ovog kraja rasutog po Evropi i svijetu – čin je koji uvažavamo i vrednujemo kao pravi primjer odnosa prema domovini. I ovaj skup je prilika da vam se iskreno na tome zahvalimo“, rekao je ministar Nuhodžić.

Posebno je naglasio da će država, kroz svoje programe podrške,  odgovorno i spremno stati uz svaki projekat koji doprinosi razvoju bihorskog kraja.

„Prema tim inicijativama odnosićemo se domaćinski i uz konkretnu pomoć i razumijevanje“.

U nastavku obraćanja, dodao da Vlada Crne Gore poboljšava infrastrukturu i radi na bojem povezivanju s drugim krajevima države.

„Konačno, otvaranje prve dionice auto-puta sve će nas približiti jedne drugima. Za sve ljude sjevera Crne Gore to će biti mogućnost više“.

Ministar je zahvalio iseljenicima što u svakoj prilici njeguju patriotizam.

„Vi odlazite da biste nam se vraćali. Da bi i jedni i drugi bili bolji i korisniji zajednici. Svijetli su vaši primjeri, kao što je izgledna naša evropska budućnost uz vas. Nastavljamo zajednički da radimo na daljoj obnovi sjevera i države, uz očekivanje da će brzo doći dan kada će i formalno naša Crna Gora biti dio Evrope, iz koje nam donosite vašu neprevaziđenu energiju, solidarnost i ljudskost”, zaključio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić.

loading...
Tagovi

Slične Objave

1 komentar

  1. Ministre kada će se priznat Crnogorske vozačke dozvole u Evropi.Punih 4 god pregovarate i nemate pozitivnog rešenja za gradjane.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close