970x250

VIRUS SE ŠIRI BRŽE: 18.000.000 zaraženih u svijetu od COVID-19

Broj zaraženih koronavirusom u svijetu prešao je 18 miliona i došao do brojke 18.020.684, pokazuju najnoviji podaci objavljeni na sajtu Worldometers.

300x250

Prvi milion zabilježen je 2. aprila, što znači da je bilo potrebno da prođe bar dva mjeseca da bi se došlo do te brojke.

Danas se broj zaraženih za četiri dana povećao za million – 16 miliona registrovano je 29. jula, a 15. miliona 25. jula.

U SAD je broj smrtnih slučajeva u petak porastao za najmanje 1.453, što je najveći dnevni rast od 27. maja, prenosi agencija Rojters. Od Kovida 19 ukupno je preminulo više od 153.000 Amerikanaca.

Meksiko je sada treća zemlja u svijetu po broju preminulih od Kovida 19, posle Sjedinjenih Država i Brazila, pokazuju podaci Univerziteta Džons Hopkins, a prenosi AP.

Zdravstveni zvaničnici u Meksiku u petak su prijavili 688 novih smrtnih slučajeva, čime je ukupan broj žrtava porastao na 46.688, više nego u Velikoj Britaniji.

U Kini je u međuvremenu registrovan pad novozaraženih od 50 odsto, što je mogući nagoveštaj da se stabilizuje situacija u najnovijem velikom žarištu u severozapadnom regionu Šinđangu.

Međutim, broj zaraženih i dalje naglo raste u Hong Kongu, gdje je u subotu zabilježeno 100 novih slučajeva koronavirusa. Zvaničnici su ponovo uveli restrikcije za restorane i obavezno nošenje maski.

U Tokiju je u subotu, treći dan zaredom, zabilježen rekordan broj slučajeva koronavirusa. U Japanu je u petak registrovan rekordan dnevni rast – 1.579 novozaraženih.

U Južnoj Koreji, uhapšen je lider vjerske sekte koja se povezuje sa više od 5.200 slučajeva zaraze od ukupno 14.336 u toj zemlji. On je odbacio optužbe da je krio pripadnike sekte i skrivao broj okupljenih da bi izbjegao restriktivne mere.

U Vijetnamu, treća osoba preminula je od koronavirusa, dan nakon što je u toj zemlji registrovan prvi smrtni slučaj dok vlasti pokušavaju da suzbiju novo širenje virusa posle 99 dana bez lokalnog prenošenja zaraze.

U Indiji je registrovan najveći rast novozaraženih – 57.118 za 24 sata. Broj oboljelih u toj zemlji približava se 1,7 miliona.

U Francuskoj, putnici iz 16 država gdje se širi virus moraju da budu testirani po dolasku na aerodrome ili u luke.

(Tanjug)

loading...
Tagovi
prikaži više

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close