PODGORIČANIN U BJEKSTVU: Raspisana potraga za Markom Šakovićem

Podgoričanin Marko Šaković, koji se sumnjiči da je organizator kriminalne grupe, nalazi se u bjekstvu i za njim je raspisana potraga, piše Dan.

Podgorički Viši sud potvrdio je nedavno optužnicu Specijalnog državnog tužilaštva podignutu protiv Marka Šakovića, Nataše Šaković, Marka Filmanovića i Marka Lašića, koji se sumnjiče za stvaranje kriminalne organizacije i držanje oružja, potvrđeno je za Dan.

Prema tvrdnjama tužilaštva, sumnjiče se da su oružje nabavljali iz inostranstva.

Okrivljeni Filmanović je tužilaštvu priznao za koga je nabavljao oružje.

Djelovanje kriminalne organizacije planirano je na duže vrijeme, uz primjnu tačno određenih pravila unutrašnje kontrole i discipline, pri čemu je svaki član imao unaprijed određen zadatak i ulogu.

Kao organizator kriminalne organizacije označen je Marko Šaković, koji je, kako tužilaštvo sumnja, nabavljao i neovlašćeno držao oružje i eksplozivne materije. On je oružje prodavao članovima kriminalnih organizacija radi izvršenja krivičnih djela, vrbovao članove, planirao izvršenje krivičnih djela, davao uputstva i naredbe.

Nataša Šaković, prema tvrdnjama istrage, prihvatila je zadatak da vrbuje članove za kriminalnu organizaciju, da čuva i preuzima oružje, i predaje ga Marku Šakoviću.

U podgoričkom Višem sudu 18. juna je održano ročište za kontrolu optužnice.

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close