TRAŽE POMOĆ UNESKA: Tara služi za odlaganje otpada, suza Evrope puna betona i gline - Volim Podgoricu

TRAŽE POMOĆ UNESKA: Tara služi za odlaganje otpada, suza Evrope puna betona i gline

Građani Crne Gore nedavno su bili svjedoci još jednog ekocida.

Ovo je juče saopštila Socijalistička narodna partija Crne Gore (SNP), iz koje tvrde da je Tara, koja je načeta auto-putem i malim hidroelektranama, pretrpjela još jedan napad, a već duže vrijeme ona je i odlagalište otpada.

– Nadležnih inspekcijskih službi, po običaju, nema na vidiku, a nadležni iz Ministarstva održivog razvoja i turizma su vjerovatno otišli na godišnji odmor i nemaju namjeru da ga prekidaju zbog Tare. Podsjećamo javnost da su to isti oni koji nas godinama ubjeđuju kako je u poglavlju 27 u pregovorima sa EU, koje se odnosi na životnu sredinu, učinjen ogroman napredak – tvrde iz SNP, i podsjećaju da je najdublji kanjon u Evropi i po svojoj veličini, posle Kolorada, drugi u svijetu, zaštićen po dva osnova – kao svjetska kulturna i prirodna baština Uneska i zaštitom programa Man of biosphere – čovjek i biosfera.

TRAŽE POMOĆ OD UNESKA

Nezadovoljna odnosom prema jednom od najdragocjenijih prirodnih resursa Crne Gore, Koalicija za održivi razvoj (KOR), uputila je prijavu i zatražila intervenciju od Uneska pod čijom se zaštitom Tara nalazi.

Iz SNP dodaju da je kanjon pod neprestanom opsadom raznoraznih investitora i privilegovanih pojedinaca koji žele da iz njegove neprocjenjive vrijednosti izvuku korist za sebe.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com