UP: Zbog autolitija procesuirane 23 osobe

Nikšićka policija je zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru i Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, zbog organizovanih kretanja kolona vozila ulicama ovog grada, prekršajno procesuirala ukupno 23 osobe, saopšteno je iz Uprave policije.

U događaju od 02. avgusta učestvovalo je ukupno 130 vozila.

“Zbog isticanja zastave druge države, odnosno zbog prekršaja iz člana 23 Zakona o javnom redu i miru odgovaraće četiri osobe, tri osobe će odgovarati zbog nedoličnog ponašanja na javnom mjestu odnosno zbog prekršaja iz člana 7 ovog zakona dok će jedno lice prekršajno odgovarati zbog omalovažavanja policijskog službenika, odnosno zbog prekršaja iz člana 11”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

“Osim toga, kontrolom učesnika organizovane kolone policijski službenici su utvrdili da je šest osoba upravljalo vozilom pod dejstvom alkohola dok je sedam lica upravljalo neregistrovanim vozilima a dva lica nijesu postupila na propisani znak policijskog službenika. Ovih 15 osoba će odgovarati za prekršaje iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima”, dodaje se u saopštenju Uprave policije.

Iz Uprave policije su kazali da će svih 15 osoba odgovarati za prekršaje iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima. U odnosu na događaj od 26. jula na kojem su se lica u vozilima kroz Nikšić kretala na organizovan način identifikovano je 13 osoba koja su isticala zastave druge države. Zakona o bezbjednsoti saobraćaja na putevima prekršila su tri lica a policija je oduzela četiri vozila.

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close