GLUMICA SANJA VUJISIĆ ZA VOP: Od ljubavi prema glumi ne može da se živi - Volim Podgoricu

GLUMICA SANJA VUJISIĆ ZA VOP: Od ljubavi prema glumi ne može da se živi

Poslednji put kada je glumica Sanja Vujisić stala na pozorišne daske bilo je to u decembru prošle godine igrajući Anu Petrovnu, ili Saru Abramson u predstavi “Ivanov” u Crnogorskom narodnom pozorištu. U međuvremenu došli su praznici, pa je zatim glumica porijeklom iz Kolašina postala majka. U martu je svijet stao zbog koronavirusa, a sa njim je stala i kulturna scena. U razgovoru za VOP, Sanja priča koliko bi značilo njoj i njenim kolegama da se vrata pozorišta ponovo otvore.

“Kao i svi glumci voljela bih da se sve prilagodi novonastaloj situaciji. Moglo bi da se igraju predstave na otvorenom ne bi imalo nikakvih problema. Opet, više ljudi izlazi u kafiće, nego što bi došli da odgledaju predstavu. Smatram da bi trebalo da se otvore pozorišta kako bi mogli da ostvarimo neke prihode. Bez obzira kakva je situacija, mi glumci smo na ovo smo navikli. I bez virusa mi znamo da radimo mjesec dana pa da ne radimo tri. Pokušušavamo da radimo na druge načine i da se prilagođavamo situaciji, bilo da su to radio drame, projekti ili nešto sasvim drugo. Ostaje nam da radimo ovakve stvare, ali od ljubavi prema glumi ne možemo da preživimo, a mislilo smo da možemo dobar dio godina”, kaže Vujisić.

Foto: Facebook

Od njene poslednje predstave prošlo je osam mjeseci, planovi za ljeto su bili ispunjeni, međutim sve se promijenilo.

“Poslednja predstava koju sam igrala je bila “Ivanov” Crnogorskog narodnog pozorišta”, u decembru 2019. godine, za koju smo imali baš velike planove, s obzirom da je baš veliki projekat bio u pitanju. Kako je sve nastalo sa ovom situacijiom, to je sve obustavljeno kao i sve predstave svih ustanova koje su otkazane. Takođe smo trebali da idemo na Internacionalni teatarski festival MESS u Sarajevo, međutim i to je sada na čekanju, niko nas još zvanično ne obavještava da li će uopšte doći do toga”, ističe naša glumica.

Foto: CNP

Ona kaže da su i glumci, kao i svi drugi, u ovakvoj situaciji praktično prepušteni sami sebi.

“Nemam nikakve prihode s obzirom da nigdje nisam zaposlena. A i u međuvremenu sa postala majka i imam od socijalnog simboličnih 82 eura. Čija je procjena i kako majka može sa 82 eura da izgura mjesec, ne znam. Takvo je, izgleda, stanje u državi”, ističe glumica.

Borili smo se za Korifej

Sedmo izdanje festivala Korifej koji se održava u Kolašinu, planirano je za period od 9. do 22.avgusta, međutim biće odloženo za jesen ili zimu, što će zavisiti od razvoja situacije vezane za epidemiju COVID-19.

“Borili smo se da se pored ovakvog stanja održi festival Korifej u Kolašinu, pogotovo Zoran Rakočević koji je osnivač i direktor festivala. Mi smo svi bili voljni da pomognemo da budemo i producenti i organizatori. Zoran se za Korifej borio svake godine, a uspijevalo mu je čak i kada nije imao nikakvih sredstava. Ali ove godine zbog novonastale situacije teško”, kaže Vujisić.

Foto: Ilustracija

Autor: Uroš Selić

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com