UKRAJINSKI KONZUL PREKORIO VLADU NA FB: Novac ne miriše, ali gdje je poštovanje? Vlada odmah REAGOVALA

Crnogorska Vlada obećala je razmotriti pravila prelaska granice za državljane Ukrajine već na prvoj sjednici sjednici Nacionalnog koordinacionog tijela, nakon što je ukrjinski konzul Mykhailo Shmatov prekorio zbog toga što su granice otvorene za Ruse bez ikakvih uslova.

“Hvala našim crnogorskim partnerima na brzoj reakciji i iščekivanju pozitivnih vijesti”, napisao je Shmatov na svom FB profilu.

On je ranije danas na svom FB profilu naveo da je ogorčen zbog toga što ruski državljani mogu putovati u Crnu Goru bez posebnih uslova, za razliku od ukrajinskih, iako je u Ukrajini manja stopa inficiranih koronavirusom.

Dodao je da uprkos stalnom radu ukrajinske ambasade da Crna Gora otvori granice za njih i dalje je zabranjeno putovanje automobilom.

Shmatov je napisao da nikada nije imao “tako divan i miran odmor bez dominacije ruskog jezika”.

“Zabranjeno je i samostalno putovanje avionom, samo kao dio turističke grupe. A za Rusiju ulazak bez dodatnih uslova. Ovo je uprkos činjenici da je u Rusiji stopa oboljelih na sto hiljada stanovnika 127,2, a u Ukrajini 72,8. Novac ne miriše – ovo je stari aksiom, ali i pitanje osnovnog poštovanja. Nadam se da će ti diskriminatorni uslovi za naše građane biti uklonjeni”, kazao je Shmatov ranije danas.

V.R.

loading...
Tagovi

Slične Objave

1 komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close