BEČIĆ ČESTITAO DAN OPŠTINE: Gusinje treba da se razvija na način koji zaslužuje - Volim Podgoricu

BEČIĆ ČESTITAO DAN OPŠTINE: Gusinje treba da se razvija na način koji zaslužuje

Predsjednik Demokratske Crne Gore i lider koalicije Naša nacija Aleksa Bečić čestitao je  građankama i građanima Gusinja Dan opštine.

“Datum koji obilježavate kao Dan svoje opštine govori o tome da je Gusinje, u svojoj istoriji, imalo događaja koje je vrijedilo pamtiti, kao i vrijednosti koje je valjalo sačuvati. A vi ste, Gusinjanke i Gusinjani, na najprivilegovanijem mjestu u svom kolektivnom pamćenju, sačuvali vrijednosti antifašizma, vrijednosti slobode, vrijednosti mira, multietničkog i multikonfesionalnog sklada”, kaže se u čestitci.

On dodaje da je uvjeren da smo te vrijednosti svi u Crnoj Gori sačuvali za sva vremena.

“Ono što je danas neophodno sačuvati jesu prirodna bogatstva koja se svakodnevno, na naše oči, zagađuju i truju. Siguran sam da Gusinjanke i Gusinjani, kao stanovnici opštine koja naročito obiluje prirodnim ljepotama, sa posebnim senzibilitetom gledaju na potrebu očuvanja ekoloških resursa Gusinja, ali i cijele Crne Gore, na dobrobit svih građana, ali, pogotovo – budućih generacija”, dodaje on u čestitci.

Kako je kazao, sa željom da se Gusinje i prokletijski kraj razvijaju na način na koji zaslužuju i, objektivno, imaju mogućnosti, još jednom, srdačno, čestitam Dan opštine Gusinje.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com