SDP TRAŽI: Tužilaštvo da ispita nove nezakonite radnje Hrapovića

SDP poziva Tužilaštvo da odmah ispita nove nezakonite radnje ministra zdravlja Kenana Hrapovića, koje je utvrdio Upravni sud, a tiču se nezakonite raspodjele milion eura državnog novca NVO sektoru.

Kako ističu u saopštenju SDP-a, ministar zdravlja ovime ispisuje još jednu stranicu nezakonitog i neetičkog ponašanja zbog čega je već odavno morao podnijeti ostavku ili biti razriješen.

“Podsjećamo da je nedavno Državna revizorska institucija donijela mišljenje po kojem su samo četiri objekta koja se rade u okviru zdravstvenog sistema ‘poskupili’ 11 miliona eura za godinu dana. Milionske ugradnje ministra Hrapovića su najbolje objašnjenja života na visokoj nozi kojim se Hrapović hvali, a što građani svakodnevno mogu vidjeti na raznim medijskim platformama. Zato bi, poslije nalaza Upravnog suda i DRI, jedino logično bilo da se o radnjama Hrapovića izjasni i najpozvanija državna institucija u njegovom slučaju – Tužilaštvo, jer je očigledno da će za odlazećim ministrom ostati brojni tragovi finansijskih mahinacija i malverzacija”, napominju u saopštenju koje je potpisao potpredsjednik SDP-a Adnan Striković.

Podsjećaju i da se budžet Ministarstva zdravlja povećao sa 199 miliona na 281 milion za samo tri godine, a da su naši ljekari najmanje plaćeni u regionu, pacijenti nezadovoljni listama čekanja, medicinske sestre odlaze, a jedini ko je zadovoljan stanjem je upravo ministar Hrapović.

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close