SIMOVIĆ: U poslednje tri i po godine izdvojeno oko dva miliona eura za oblast poljoprivrede u GO Golubovci - Volim Podgoricu

SIMOVIĆ: U poslednje tri i po godine izdvojeno oko dva miliona eura za oblast poljoprivrede u GO Golubovci

Tokom radne posjete gradskoj opštini Golubovci, gdje je na terenu predstavio rezultate podrške Vlade proizvođaima u povrtarskoj i ratarskoj proizvodnji, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja  Milutin Simović sa saradnicima sastao se sa predstavnicima GO Golubovci na čelu sa Tanjom Stajović, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Kako je saopšteno, Simović je ohrabren potvrdom iz lokalne uprave da su poljoprivrednici zadovoljni podrškom Ministarstva u realizaciji proizvodnje i plasmanu proizvoda u sezoni punoj izazova usljed pandemije.

“Simović je podsjetio da je Vlada pažljivo pratila te izazove i da je u okviru II paketa mjera realizovala posebne za sektor poljoprivrede, vrijedne 17 miliona eura. Realizacijom ovih mjera ublažene su posljedice pandemije, obezbijeđena stabilnost tržišta i spriječeni poremećaji, posebno u proizvodnji lubenice i krompira”, kaže se u saopštenju.

Kako dodaju, rezimirajući projekte koji su realizovani u saradnji sa Vladom i Glavnim gradom u prethodnim godinama, od izgradnje bulevara, srednje mješovite škole, puteva, vodovoda i drugih, Simović je ocijenio da je u Golubovcima urađeno dosta na unapređenju infrastrukture i stvaranja pretpostavki za razvoj preduzetništva i bolji kvalitet života.

“Samo u oblasti poljoprivrede u posljednje tri i po godine gradska opština podržana je sa oko 2 miliona eura”, kaže se u saopštenju.

„Podržaćemo dalji razvoj ove opštine i u narednom periodu, još više, jer to pripada Golubovcima, vrijednim stanovnicima ovog područja i odgovornoj lokalnoj upravi koja se pokazala kao dobar servis građanima“, Simović kaže se u saopštenju

Oni dodaju da je predsjednica GO Golubovci Tanja Stajović posebno  naglasila efekte izuzetne saradnje sa Vladom, posebno Ministarstvom poljoprivrede, kao i Glavnim gradom. Ona je kazala da se nastavlja realizacija započetih projekata, kakav je put Golubovci – Mataguži, ali da se posvećeno planiraju i novi, među kojima je i uređenje trga u Anovima.

Ona je  saopštila i da  će u naredne dvije godine biti završena sva rasvjeta i svi potrebni vodovodi na ovom području, dok za nasipanjem puteva postoji potreba u kontinuitetu.

Ona je, kako se navodi u saopštenju, Stajović je kazala i da postoji potreba za gradnjom novih vrtića, zbog rasta broja djece predškolskog uzrasta.

“Potpredsjednik Simović je saopštio da će Ministarstvo i ove godine podržati nasipanje lokalnih puteva, i to u iznosu od 40.000 eura, sa sugestijom da se radovi završe na vrijeme dok pogoduju vremenske prilike”, kaže se u saopštenju.

Kako dalje saopštavaju, potreba gradnje novih vrtića za Simovića je još jedna potvrda da se iz ovog područja ne odlazi, da se prepoznaju iskoraci i sve bolji uslovi da se u Golubovcima živi i stvara.

“Vlada će nastaviti brigu o djeci i na ovom području, sa posebnom pažnjom na politike unapređenja predškolskog obrazovanja”, kaže se u saopštenju.

Kako se dalje dodaje u saopštenju, Simović je  kao predsjednik NKT-a, pohvalio  napore lokalne uprave na poštovanju mjera za sprječavanje širenja COVID 19 i sugerisao da nastave da djeluju savjetodavno i podstiču poštovanje preporuka od strane, građana, preduzetnika i lokalnih službi, u cilju očuvanja zdravlja.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com