PUŠTEN ADMINSTRATOR MIM STRANICE: Ko su crnogorski MIM-ovci, najoštriji i najduhovitiji kritičari društvenih dešavanja - Volim Podgoricu

PUŠTEN ADMINSTRATOR MIM STRANICE: Ko su crnogorski MIM-ovci, najoštriji i najduhovitiji kritičari društvenih dešavanja

Mladi Baranin D.Ć. (28) koji je juče uhapšen zbog pisanja na Fejsbuk stranici koju administrira, pušten je sinoć na slobodu. Policija je protiv njega podnijela krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanja panike i nereda.
identifikovan je D.Ć. (28) iz Bara kao administrator stranice na jednoj društvenoj mreži na kojoj je objavio lažnu vijest da pripadnici Uprave policije pripremaju izazivanje sukoba i napad na učesnike javnih okupljanja u pokretu, što je apsolutna neistina”, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako su kazali, na ovaj način je, D.Ć., kako se sumnja, izvršio krivično djelo izazivanje panike i nereda i lišen je slobode.

“Osim toga protiv ovog lica će biti podnijet Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog toga što je na ovoj stranici postavljao sadržaje kojima je omalovažavao i grubo vrijeđao policijske službenike”, navodi se u saopštenju.

Nakon hapšenja D.Ć.reagovali su drugi MIM-ovci u Crnoj Gori, ali i opozicione političke partije, i zahtijevali njegovo hitno oslobađanje i upozorili na kršenje prava građana na slobodu govora.


Uhapšeni Baranin je, inače, administrator jedne od crnogorskih MIM stranica koje na društvenim mrežama prati izuzetno veliki broj građana, a MIM-ovci, koji ovo rade volonterski i na taj način se društveno angažuju, sigurno su najoštriji i najduhovitiji kritičari društveno političkih devijacija u državi.

Dugo vremena je najpopularniji MIM-ovac u  Crnoj Gori bio Stari Liberal, koji je godinama vodio najposjećeniju MIM stranicu u Crnoj Gori. Stari Liberal. Stari je, kako je naveo jedan od njegovih vjernih fanova, “podigao Fejsbuk ustanak i pokazao kako se efikasno suprostaviti ludilu”.

Iako je Stari otišao sa ove stranice, pokrenuo je crnogorsku MIM lavinu. Do sada se, međutim, nije dogodilo da neki administrator MIM stranice bude uhapšen zbog svojih objava.

Ko su, u stvari MIM-ovci?

Uglavnom su mladi i obrazovani ljudi, neki od njih su frilenseri, neki su zaposleni, avangardni, posvećeni građanskim pravima i slobodama, kosmopolite, a njihova borba za bolje društvo nije uperena samo protiv režima, već i protiv devijacija na opozicionoj sceni i u cjelokupnom društvu.

Dešavalo se da njihove stranice budu “oborene”, kao recimo stranica “Bilo je veoma neprijatno”, ali MIMovci  nisu odustajali. Trenutno je jedna od posjećenijih stranica “engelska” varijanta oborene straniceIt was very unpleasant / Psalam 118, a neke od posjećenijih MIM stranica su Splačinijada 2020, Ne budite dio tog ludačkog pokreta Бестебе МИМистарство оностраних послова

V.Mitrović

1 komentar

  1. Nit je ovo sloboda govora niti satira vec klasični FAŠIZAM.
    Izađemo ka građani na protest pa nas slikaju i onda neprijatni razvlači po mimovima kako mu je volja, uz najvulgarnije moguće “fore”.
    Ponizavanje targetiranje ucerivanje straha uvrede prijetnje.
    Nece vam to proc kao “satira” mimeri, no pripazite sto ste pisali i kako jer ce sve doc na naplatu brzo.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com