U VRIJEME ZLOČINA U VILI BILA I TREĆA OSOBA: Na pištolju koji je nađen na mjestu ubistva Kožara i Hadžića bila njegova krv

Na pištolju koji je pronađen na mjestu ubistva škaljaraca Alana Kožara i Damira Hadžića iz Užica, pronađeni su tragovi Baranina Kožara.

Sa mjesta ubistva uzeti su i tragovi krvi treće osobe za koju će se analizama utvrditi da li je neko od napadača ili ipak osoba koja je bila sa žrtvama, pa nakon napada pobjegla.

Dvostruko ubistvo desilo se 23. jula na grčkom ostrvu Krf. I na Kožara i Hadžića ispaljeno je po više od 10 hitaca, svi u glavu i stomak.

Grčki mediji navodili su i da su tijela bila prelivena benzinom, što znači da su ubice planirale da ih zapale kako bi prikrili sve tragove, međutim to nisu uspjeli, jer je najvjerovatnije neko naišao.

Kako piše grči portal “alphafreepress.gr”, policijski službenici bezbjednosti koji su stigli na mjesto izvršenja dvostrukog ubistva pronašli su, pored kalibra ispaljenih hitaca, i pištolj u vozilu žrtava koji žrtve nisu uspjele da upotrebe, jer je na njih ispaljena iznenadna „kiša“ metaka.

Nedavno je grčka policija privela tri osobe za koje se vjeruje da su povezane sa ubistvom Alana Kožara i Damira Hadžića. Privedene osobe kod sebe su imale lažne hrvatske i češke pasoše.

Tela dva ubijena škaljarca pronašao je maser u vozilu ispred vile u kojoj su boravili. Kožar je imao lažna dokumenta i putovao je sa pasošem Slovenije, pod imenom Robert Bitenc. Hadžić je takođe imao lažni pasoš i putovao je pod imenom Martin Pospišek.

(Dan)

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close