OTVORENE DODATNE LINIJE KA MORU: Tokom vikenda smanjene gužve putnika u vozovima

Uvođenjem dodatnih voznih kapaciteta tokom vikenda na relaciji Podgorica-Bar-Podgorica smanjene su gužve u vozovima, a samim tim je obezbijeđeno dovoljno prostora za fizičku distancu među putnicima, saopštila je Jovana Jovanović iz Željezničkog prevoza Crne Gore (ŽPCG), piše RTCG.

Ona je u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore (TVCG) podsjetila da je ŽPCG 25. jula uveo dodatni par vozova vikendom, kako bi se izašlo u susret pojačanom interesovanju putnika za odlazak na more, ali i radi poštovanje zdravstvenih mjera.

“Mi smo pored toga dodatno pojačali naše kapacitete koji saobraćaju vikendom i obezbijedili dovoljno prostora za distancu među putnicima”, rekla je Jovanović.

Polazak iz Podgorice je u 10.25h, a iz Bara 19.05h.

“Ovaj voz ide subotom i nedjeljom sve do kraja sezone. Svakako sa ovim pojačanjem voznih kapaciteta gužva se smanjila, a popunjenost kapaciteta je 50 posto u prosjeku, što se pokazalo kao dobra odluka”, istakla je Jovanović.

Pojačane su, kaže, kontrole mjera Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT).

“Putnici ne mogu bez maske ući u voz, kao ni tokom vožnje ne smiju da je skidaju, distanca na peronu i u samom vozu se poštuje. Na stanici u Sutomoru imamo pomoć Komunalne policije tokom vikenda, kad su najveće gužve”, rekla je Jovanović.

Ona je kazala da je usljed pandemije korona virusa broj punika u lokalnom saobraćaju smanjen za oko 50 posto.

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close